Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Намалюйте безпечне свято!
Намалюйте безпечне свято! Печать
Автор Газета "!Город А"   
09.12.2013 г.

ImageПожежі, надзвичайні події, вибухи та безліч інших небезпек несуть з собою біди, з якими бо­ротись дуже важко. За­вчасно передбачати ли­хо,вчити людей бути обачними, вимагати до­тримання встановлених правил потрібно з дня у день. І тоді рятувальні спецмашини будуть мен­ше виїжджати під сире­нами,і більш безпечним стане наше життя.

Коли ж слід починати вчи­ти правила пожбезпеки? Чим раніш,тим краще, - вважає головний інспектор Охтирського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Сумській області капітан служби цивільного захисту С.В.Бондарен­ко. Сергій Володимирович - один з ініціаторів Новорічного конкурсу дитячого малюнку на протипожеж­ну тематику. - Наближаються новорічні та різдвяні свята. Разом з ними прий­дуть у наші домівки радість, весе­лий настрій і різні розваги. Для кожної людини Новий рік - це виз­начна подія. Особливо ж радіють прикрашеній ялинці дітлахи.

Щоб безпечно зустріти та прове­сти зимові свята, потрібно дотри­муватися правил пожежної безпе­ки до новорічних ялинок, ялинко­вих прикрас та інших виробів, без­посередньо пов'язаних з Новим роком.

- Саме тому був ініційований конкурс дитячого малюнку? Роз­кажіть,будь ласка, про нього.

- Міський конкурсу дитячої твор­чості "Подаруємо малятам без­печні новорічні свята!", на наш по­гляд, допоможе дітям гарно опану­вати правил безпеки. Відділ освіти, молоді та спорту Охтирської міської ради та організація вете­ранів Охтирських рятувальних підрозділів запропонували ма­леньким художникам позмагатися, хто краще і цікавіше викладе у ма­люнку"новорічні" правила безпе­ки.

Конкурс проводиться в один етап з 3 по 30 грудня 2013 року.Конкурсні роботи приймаються до 12:00 З0 грудня 2013 року за ад­ресою: м.Охтирка, вул. Гафановича, 12.

Батьки разом з маленькими конкурсантами також повторять прості, але дуже потрібні пожежні вимоги. За кожним пунктом пра­вил пожежної безпеки стоїть досвід, здобутий рятувальниками під час гасіння.

- Однак першокласнику буде важко суперничати з випускником.

- Звісно. Отож, учасники конкур­су розподілені на три вікових гру­пи: молодшу - до 9 років, середню - від 10 до 13 років та старшу -від 14 до 17 років. Кожний буде зма­гатися з рівними суперниками.

На конкурс приймаються закінчені сюжетні твори (від одно­го учасника -1 робота) у довільній техніці виконання (акварельні, гуашеві, олійні фарби, пастель, вос­кові олівці, фломастери, кольорові олівці, змішані техніки тощо) на па­пері формату АЗ.

Звертаючись до маленьких охтирчан, я б попросив їх створювати такі роботи, які б з першого погля­ду переконливо підказували їхнім одноліткам, як слід себе поводити. Це дуже допоможе нам в нашій ро­боті по запобіганню пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Не забудьте вказати на зворот­ному боці в правому нижньому куті наступні дані: назва роботи, ПІБ учасника, дата народження, назва навчального закладу, клас, домаш­ня адреса, контактний телефон.

- Наостанок, нагадайте деякі з новорічних пожежних порад.

- Не встановлюйте ялинку побли­зу опалювальних приладів, те­левізорів,комп'ютерів, а також штор та інших речей і предметів, які легко піддаються вогню. Іграш­ки на ялинці розподіляйте рівномірно, а сама ялинку вста­новлюйте на стійкій основі. При­крашайте ялинку тільки електрич­ними гірляндами промислового виготовлення. Обов'язково пе­ревірте їх справність перед експлу­атацією.Не дозволяйте дітям са­мостійно включати електрогірлян­ди, не одягайте малюків в костюми з легкозаймистих матеріалів.

У кімнаті, де стоїть ялинка, ма­ленькі повинні перебувати тільки під наглядом дорослих. У жодному разі не застосовуйте в приміщенні свічки, бенгальські вогні, відкри­тий вогонь, феєрверки, вибухоне­безпечні хлопавки і петарди.

Ось основні поради, дотримую­чись яких ви відсвяткуєте Новий рік без проблем. Будьте завжди обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких!

Підготував А.Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg