Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Онлайн-послуги в Електронному кабінеті водія та статистика їх отримання з початку року
Онлайн-послуги в Електронному кабінеті водія та статистика їх отримання з початку року Печать
Автор Админ   
06.05.2023 г.



Ще задовго до війни Електронний кабінет водія був ресурсом звідки люди черпали найнеобхіднішу інформацію про свій транспортний засіб та свої документи на авто.

Державні послуги онлайн – це завжди зручно, доступно, економія часу, сил, ресурсів. Не треба хвилюватися, щоб завчасно взяти талон е-запису або стати в «живу» чергу у сервісному центрі МВС. Ви просто відкриваєте свій гаджет у зручному для вас місці й отримуєте максимум інформації про свій транспортний засіб. Одним словом, дієва цифровізація.

Що таке Електронний кабінет водія

Це онлайн-сервіс, який надає всю актуальну інформацію про транспортні засоби людини, а також можливість скористатися деякими послугами сервісних центрів МВС онлайн. До прикладу:

дізнатися всю актуальну інформацію про транспортний засіб користувача (технічні характеристики, право власності, історію авто)

побачити інформацію про посвідчення водія користувача (національне, міжнародне)

отримати безкоштовний та платний витяг з Єдиного державного реєстру МВС за VIN-кодом транспортного засобу

оперативно отримати повну інформацію про адміністративні порушення

перевірити, чи вільний індивідуальний номерний знак в обраному регіоні й замовити його

подивитися чи досі дійсна страхівка на ваше авто

продовжити зберігання номерних знаків.

Статистика каже, що з початку 2023 року українці обміняли в Електронному кабінеті водія 26 096 посвідчень водія, з них – 14 630 з доставкою Укрпоштою, отримали 5426 платних витягів з Єдиного державного реєстру за vin-кодом, призначили 2009 належних користувачів, подали 2201 заявку на продовження зберігання номерних знаків, замовили, а ми опрацювали 201 заяву на видачу індивідуальних номерних знаків.

Що така цифровізація послуг дає людям? Свободу обирати та отримувати державний сервіс будь-де і будь-коли. Адже онлайн-послуги є не тільки актуальними у період війни, але й життєво необхідними. Особливо для людей з деокупованих територій, з віддалених куточків країни, яким складно дістатися до найближчого сервісного центру МВС, проте вони охоче прагнуть отримувати якісний державний сервіс. Наприклад, замовити обмін/відновлення посвідчення водія з доставкою Укрпоштою, індивідуальний номерний знак з доставкою Новою поштою або елементарно продовжити зберігання своїх номерних знаків.

Також важливо зазначити, що вся необхідна інформація про документи та транспортний засіб особи підтягується з реєстрів МВС, коли людина заповнює онлайн-заявку в особистому кабінеті. Для оформлення послуг в Електронному кабінеті водія необхідно мати електронний підпис.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 у всі дні, коли працюють сервісні центри МВС або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисна інформація на сайті.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg