Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Посадовця Охтирської міськради відсторонили від посади та призначили запобіжний захід
Посадовця Охтирської міськради відсторонили від посади та призначили запобіжний захід Печать
Автор Админ   
03.05.2023 г.



Відсторонено від посади та обрано запобіжний захід посадовцю Охтирської міської ради, який підозрюється в розтраті 1,7 млн грн 

За клопотанням слідчого та прокурора Охтирської окружної прокуратури рішенням суду 2 травня 2023 року начальника одного з Управлінь Охтирської міської ради відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Нагадуємо, що керівник Сумської обласної прокуратури Олександр Панченко повідомив про підозру зазначеному посадовцю за фактом розтрати майже 1,7 млн грн бюджетних коштів шляхом службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2021 року між зазначеним Управлінням Охтирської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення. Під час виконання робіт директор Товариства, як генпідрядник, залучив до виконання робіт субпідрядника – Будівельну компанію. Достовірно знаючи, що частина робіт не виконана, а обсяг і вартість виконаних робіт є завищеними, начальник Управління на підставі поданих виконавцем актів виконаних робіт на рахунок Товариства перерахував близько 9 млн грн. 

Відповідно до висновку експертів, директор Товариства у змові з директором Будівельної компанії та начальником Управління своїми злочинними діями місцевому бюджету Охтирської міської ради та державному бюджету заподіяли збитки на загальну суму 1 млн 662 тис. грн. 

До цього директорам ТОВ та Будівельної компанії також повідомлено про підозру за фактом привласнення майже 1,7 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Охтирського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області у взаємодії з УСР у Сумській області та Управління СБ України в Сумській області.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg