Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Посадовцю Охтирської міськради повідомлено про підозру в розтраті 1,7 млн грн.
Посадовцю Охтирської міськради повідомлено про підозру в розтраті 1,7 млн грн. Печать
Автор Админ   
28.04.2023 г.



Розтрата 1,7 млн грн під час реставрації пам’ятки архітектури – повідомлено про підозру посадовцю Охтирської міської ради

Керівник Сумської обласної прокуратури Олександр Панченко повідомив про підозру начальникові одного з Управлінь Охтирської міської ради за фактом розтрати майже 1,7 млн грн бюджетних коштів шляхом службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2021 року між зазначеним Управлінням Охтирської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення. Під час виконання робіт директор Товариства, як генпідрядник, залучив до виконання робіт субпідрядника – Будівельну компанію. 

Достовірно знаючи, що частина робіт не виконана, а обсяг і вартість виконаних робіт є завищеними, начальник Управління на підставі поданих виконавцем актів виконаних робіт на рахунок Товариства перерахував близько 9 млн грн. 

Відповідно до висновку експертів, директор Товариства у змові з директором Будівельної компанії та начальником Управління своїми злочинними діями місцевому бюджету Охтирської міської ради та державному бюджету заподіяли збитки на загальну суму 1 млн 662 тис. грн. 

Нагадуємо, що директорові Товариства з обмеженою відповідальністю та директорів Будівельної компанії також повідомлено про підозру за фактом привласнення майже 1,7 млн грн бюджетних коштів шляхом службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg