Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Всесвітній тиждень імунізації
Всесвітній тиждень імунізації Печать
Автор Админ   
25.04.2023 г.



З 24 по 29.04.2023 року в Україні стартував  Всесвітній тиждень імунізації 

Шановні Охтирчани , Охтирський районний відділ Державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» повідомляє,  що з 24 – 29.04.2023 року в Україні стартував  Всесвітній тиждень імунізації.

 Здоров’я українців залишається найважливішим пріоритетом країни й дотримання Календаря щеплень відіграє в цьому ключову роль. В умовах воєнного стану імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити себе та своїх дітей від тяжких захворювань та їхніх наслідків.

В Україні всі діти мають обов’язково отримати щеплення проти десяти захворювань:

туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту.

Ці вакцини безоплатні, їх закуповують державним коштом. Для всіх дорослих потрібно кожні десять років поновлювати щеплення від дифтерії та правця. 

Відтоді як 220 років тому була винайдена перша сучасна вакцина, щеплення вже врятували життя багатьох поколінь, рятуватимуть і майбутні. 

Переривання планової вакцинації — відповідно до національного календаря профілактичних щеплень — навіть на короткий період, підвищує ймовірність спалахів інфекцій і захворювань, які попереджає вакцинація.

На сьогодні, з метою покращення інформування населення та популяризації рутинних щеплень серед дітей та дорослих в Україні створено Національний портал з імунізації vaccine.org.ua, який символічно запущено в роботу напередодні Європейського тижня імунізації 2023. 

Національний портал з імунізації покликаний стати національним джерелом інформації про імунізацію дітей й дорослих для медичних працівників та пацієнтів, за прикладом подібних порталів в США та країнах Євроспільноти.  Окрім цього, портал розширює можливості спілкування  щодо безпеки,ефективності та використання вакцин у широкій спільноті пацієнтів, батьків,  медичних установ. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg