Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Обміняти національне посвідчення водія тепер можна в Кельні
Обміняти національне посвідчення водія тепер можна в Кельні Печать
Автор Админ   
25.04.2023 г.



Кельн став другим містом в Німеччині, де можна обміняти національне посвідчення водія, видане в Україні, на таке ж українське.

21 квітня у федеральній землі Північна Рейн-Вестфалія почали надавати державні послуги у мобільно-технічних комплексах Паспортного сервісу.

У відокремленому підрозділі ДП «Документ» можна буде отримати не тільки послуги паспортного сервісу, а й одну з найбільш актуальних послуг, пов’язаних з посвідченням водія. Завдяки співпраці сервісних центрів МВС, Державної міграційної служби України та Міністерства закордонних справ України у новому центрі можна отримати послугу обміну.

Мобільно-технічні комплекси обслуговування громадян «Паспортний сервіс» знаходиться за адресою: Кельн, Breslauer Platz, 50668.

Обслуговування відвідувачів тут здійснюється виключно за попереднім записом. Графік роботи центру: пн — сб, із 9:00 до 18:00.

Послуга обміну посвідчення водія актуальна, коли:

у наявного вичерпався термін дії;

написи на пластиковому бланку стерлись і не читаються;

особа змінила дані — прізвище, ім’я, по-батькові;

водій бажає замінити старе посвідчення на нове.

Раніше схожий центр уже запрацював в Берліні. Тому Кельн став другим містом Німеччини, де можна обміняти національне посвідчення водія. Такі ж центр знаходяться ще у: Польщі, Чехії, Словаччині, Туреччині. З усіма адресами відокремлених підрозділів ДП «Документ» можна ознайомитися на офіційному сайті.

У Кельні обмін посвідчення водія проводиться за таким же алгоритмом, як і в інших центрах ДП «Документ» за кордоном. Адміністратор «Паспортного сервісу» на фронт-офісі отримує повний пакет документів від водія — у тому числі оригінал наявного посвідчення, яке підлягає обміну — фотографує людину та формує заявку для обміну національного посвідчення водія за кордоном. На бек-офісі в Україні адміністратор сервісного центру МВС розглядає цю заявку — перевіряє чинність документу та відсутність підстав для відмови у наданні послуги. У разі успішного розгляду та схвалення обміну, адміністратор у Кельні роздруковує на спеціальному бланку нове посвідчення водія.

Необхідні документи для отримання послуги обміну українського посвідчення водія на таке ж українське: 

паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи),

довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків,

документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу — актуально для тих водіїв, які змінили особисті дані),

наявне посвідчення водія, яке підлягає обміну.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg