Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Судитимуть сумчанина, який працював на російські спецслужби
Судитимуть сумчанина, який працював на російські спецслужби Печать
Автор Админ   
20.04.2023 г.



Судитимуть сумчанина, який передавав ворогу координати сил оборони та намагався влаштуватись в обласну військову адміністрацію

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 35-річного сумчанина, який на виконання завдання куратора зі спецслужби російської федерації передавав координати сил оборони міста Суми та намагався влаштуватись на роботу в обласну військову адміністрацію (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України чоловік передавав представнику Федеральної служби безпеки координати місць розташування особового складу сил оборони України на території м. Суми та Сумської області, дані щодо їх озброєння тощо. Зібрану інформацію сумчанин надсилав через закриті канали електронного зв’язку.

Щоб максимально убезпечити агента від викриття, окупанти розраховувались за його «послуги» криптовалютою. Більш того, на виконання завдання куратора для подальшого інформування окупантів про систему захисту та оборони на Сумщині чоловік намагався влаштуватись на роботу в обласну військову адміністрацію. Саме після написання заяви щодо прийняття на роботу в січні 2023 року його затримали правоохоронці. Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено російський паспорт на його ім'я та мобільний пристрій із доказами розвідувальної діяльності.

Досудове розслідування завершено слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Сумській області у взаємодії зі співробітниками контррозвідки під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg