Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині нотаріус з помічником "привласнювали" квартири померлих громадян
На Сумщині нотаріус з помічником "привласнювали" квартири померлих громадян Печать
Автор Админ   
18.04.2023 г.



Оборудки з квартирами померлих громадян на 1,2 млн грн – на Сумщині викрито нотаріуса та її спільника

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури викрито та 17 квітня 2023 року повідомлено про підозру нотаріусу та фізичній особі, які шляхом підроблення офіційних документів вчиняли оборудки з квартирами померлих громадян (ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28/ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 190 та ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, діючи за попередньою змовою, підозрювані підшукували об’єкти нерухомості, власники яких помирали, не маючи законних спадкоємців. Після чого нотаріус та фізична особа підробляли офіційні документи про те, що власник нібито ще прижиттєво продав або ж подарував свою квартиру. При цьому новими власниками квартир ставали особи, які не усвідомлювали правових наслідків таких оборудок. Більш того, для укладення договорів купівлі-продажу чи дарування квартир підозрювані використовували спеціальні бланки, що належали нотаріусу, яка у зв’язку зі смертю завершила свою діяльність ще в 2016 році.

Далі нотаріус видавала від імені нового власника житла довіреність на ім’я свого спільника, який на підставі підроблених договорів реєстрував у відповідних органах права власності на житло за підконтрольними особами та в подальшому продавав нерухомість добросовісним покупцям.

За такою схемою нотаріус та фізична особа заволоділи трьома квартирами, загалом збагатившись на майже 1,2 млн грн. На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого Управління Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури?

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg