Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Суд продовжив утримання в СІЗО депутату Охтирської райради Курпілю
Суд продовжив утримання в СІЗО депутату Охтирської райради Курпілю Печать
Автор Админ   
18.04.2023 г.



Охтирський міськрайонний суд продовжив утримання в СІЗО депутата районної ради Курпіля у справі про державну зраду 

13 квітня 2023 року відбулося чергове судове засідання у справі про держану зраду, де головним обвинувачуваним є депутат Охтирської районної ради від партії "Наш Край" Олександр Курпіль. 

У ході судового засідання захиснику О.Курпіля адвокату Павлу Собині суд зробив зауваження через неявку останнього на судове засідання 12 квітня 2023 року без поважних причин. У разі повторного інциденту суд буде звертатись до Кваліфікаційно дисциплінарної комісії адвокатів для притягнення до відповідальності. 

Сам же Курпіль уже майже рік сидить у СІЗО в місті Суми. 

За інформацією ТростянецьІнфо , прокуратура інкримінує О.Курпілю, що під час окупації Тростянецької громади, маючи проросійську позицію, депутат почав співпрацювати з військовослужбовцями збройних сил російської федерації. Зокрема, забезпечував їх продуктами харчування, надавав воєнізованим формуванням країни-агресора інформацію про оптимальні шляхи пересування територією, супроводжуючи їх як на власному автотранспорті, так і на їх військовій техніці.

Більш того, депутат, спекулюючи на необхідних життєвих потребах під час окупації, закликав місцеве населення Тростянецької громади до так званих «перемовин» з військовослужбовцями країни-агресора.

Разом з тим, депутат у соцмережах поширював матеріали, які відповідно до висновків спеціалістів, є закликами до зміни меж території України.

Адвокат обвинуваченого розмістив у соцмережах відео, де скаржиться на створення судом дикримінаційних умов для захисту по справі Курпіля .

Фото – скрін з відео.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg