Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Нацгвардійця покарали умовно за аварію з загиблим на Охтирщині
Нацгвардійця покарали умовно за аварію з загиблим на Охтирщині Печать
Автор Админ   
14.04.2023 г.



Майор 11-го окремого батальйону Нацгвардії Артур Ященко отримав умовний строк за аварію з загиблим в Тростянці Охтирського району. 

Про це стало відомо з вироку Тростянецького райсуду за ч.2 ст. 286 КК.

Ященко перебуває на службі з 2009 року. У березні 2022 року йому присвоєно чергове військове звання майор.

У червні 2022 року Ященко на автомобілі BMW 5221 рухався по місту Тростянець зі сторони села Боромля. Швидкість авто становила  не менше 106 км/год.  При цьому ліміт у місті за ПДД складає лише 50 км/год.

За даними слідства майор знехтував безпекою дорожнього руху, що призвело до зіткненні з велосипедистом на перехресті.  Потерпілий отримав множинні садна голови, крововиливи та багато переломів. Від травм велосипедист помер.

Майор Ященко повністю визнав себе винним. Він пояснив, що їхав на BMW з бойового завдання разом з іншим військовослужбовцем. Рухаючись по спуску з перевищенням допустимої швидкості, раптом побачив як з лівого боку  виїхав на проїзну частину велосипедист.

Майор зазначив, що натиснув на гальма, але машина одразу не зупинилась, «пливла», у зв’язку із чим відбувся наїзд на чоловіка, який керував велосипедом. Обвинувачений залишався на місці ДТП та викликав медиків. Потім також відвідував потерпілого в лікарні, але лікар зазначив, про серйозність травм. Після того як чоловік помер, майор  надав допомогу його близьким в організації його поховання, зокрема, оплати послуги моргу, поховання та транспортування до міста Лебедин.

За даними характеристики за місцем військової служби Ященко характеризується позитивно, дотримується військової дисципліни. За час військової служби у період антитерористичної операції був нагороджений державними нагородами Президента «За військову службу Україні», Верховної Ради  «За заслуги перед Українським народом». Крім того, майор має відомчі заохочувальні відзнаки, грамоти та подяки.

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. Однак підставі ст. 75 КК України призначив йому випробувальний іспитовий строк тривалістю два роки.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg