Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Дуб с. Білка облрада оголосила пам’яткою природи місцевого значення
Дуб с. Білка облрада оголосила пам’яткою природи місцевого значення Печать
Автор Админ   
12.04.2023 г.



Сумська облрада оголосила 5 нових 5 нових об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, серед них «Дуб у с.Білка» на Охтирщині

Рішенням сесії Сумської обласної ради від 4 квітня 2023 року «Про зміни в мережі територій та об’єктів природно – заповідного фонду області» оголошено 5 нових об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення: парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва «Воргол» (площа 5,7 га) в Конотопському районі; заказники – ландшафтний «Білі гори» (площа 5,6 га) та гідрологічний - «Лебедева криниця» (площа 4,7 га) в Сумському районі; ботанічні пам’ятки природи - «Ярошівська липа» (площа 0,01 га) в Роменському районі та «Дуб у с. Білка» (площа 0,04 га) в Охтирському районі.

Крім того, розширено територію геологічної пам’ятки природи місцевого значення «Шпилі Полтавського ярусу» на 15,1 га в Сумському районі.

Проведеними науковими дослідженнями зазначених територій встановлено значну природоохоронну, пізнавальну, рекреаційну, еколого-освітню та виховну цінність, виявлено знаходження видів рослинного і тваринного світу, що потребують особливої охорони на території Сумської області або занесені до Червоної книги України та міжнародних списків охорони різних рангів. 

Дякуємо усім небайдужим громадським організаціям за активну роботу з пошуку цінних територій, а також - територіальним громадам і депутатам, та лісокористувачам, які здійснили практичні кроки зі збереження навколишнього природного середовища і надали погодження на створення заповідних територій!

Фото довоєнне видання Україна Інкогніта

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg