Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Депутати м.Охтирка відмовились називати медцентр і кафе складами
Депутати м.Охтирка відмовились називати медцентр і кафе складами Печать
Автор Админ   
06.04.2023 г.



Тепер в Охтирському терцентрі буде менеджер, а за землю «свої» й надалі не платитимуть. 

5 квітня в режимі відеоконференції відбулась 32 (позачергова) сесія Охтирської міської ради VІІІ скликання.

В роботі взяли участь 23 депутати. До речі, депутат від ОПЗЖ Крупчан В.С. вперше після 24 лютого 2022 року взяв участь в роботі сесії. Отже, заява про припинення повноважень, про яку раніше повідомлялось, опинилась в корзині для сміття. 

В міській раді Охтирки залишилось 6 представників від забороненої ОПЗЖ і тепер вони називають себе фракцією «За Охтирщину». Депутати, яким на минулій сесії не дали можливість взяти участь в обговореннях, на цю взагалі не зареєструвались.

Що ж наголосувала так звана «провладна більшість»?

Депутати прийняли Програму соціального захисту Захисників і Захисниць України, які отримали поранення, членів сімей полонених та зниклих безвісти військовослужбовців на 2023-2024 роки. 

Охтирському терцентру збільшили штатну чисельність на 5,5 одиниць. Тепер в терцентрі буде навіть менеджер. 

Більшість інших розглянутих питань можна назвати земельними. Практично всі питання були швидко проголосовані «за основу і в цілому» з подачі земельної комісії. Але два питання «по тихому» затвердити не вдалось. 

На правовій комісії виникли питання до рішень щодо внесення змін до раніше прийнятого рішення про передачу в оренду Легеньковській Л.П. кількох земельних ділянок. Земельні ділянки під медичним центром і кафе біля старої спортшколи в рішенні визначили, як ділянки під складами, де не здійснюється торговельна діяльність «Тиха згода» надавала зниження орендної ставки з 5% до 1%. Питання чому такі «привілеї» недоступні іншим підприємцям залишилось без відповіді, але сесія рішення не підтримала. Цікаво, що захищати рішення стали депутати, в яких взагалі земля під нерухомістю не оформлена і які не сплачують в бюджет міста за землю ні копійки. 

В процесі обговорення цього проєкту рішення було озвучено, що за старим договором за землю під кафе та медичним центром взагалі не платили.

 В Охтирці все, як в приказці про друзів і ворогів. Закон для ворогів міської влади. Друзі не платять.

Ще одне рішення, яке «лобіювала» ще комісія часів Т.Макарової, а тепер і нова, не було підтримано. І це завдяки розголосу після правової комісії. Навпроти будинку по вул. Київській 101 ларьок площею 23 м2 раптом виявився об’єктом нерухомості і під нього вирішили надати 5 соток землі під будівництво торгової споруди. Зрозуміло, що ніхто нічого в жителів не питав, а земельна комісія погодила, бо «так можна».

Всі інші питання розглянули доволі швидко, без питань. Міський голова поспішав на похорон загиблого воїна і запросив піти з ним депутатів. 

На жаль, всього 4 депутати знайшли час, щоб розділити біль втрати з вдовою з двома маленькими дітками. В цей день ховали Станіслава Колюку .   

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg