Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Юні співаки з Охтирки виступили у Відні
Юні співаки з Охтирки виступили у Відні Печать
Автор Админ   
04.04.2023 г.



Вихованці Лариси Крошки підкорили журі "Віденської рапсодії" 

В австрійській столиці  пройшов ІІ інтернаціональний дитячо-юнацький фестиваль " Віденська рапсодія", участь у якому взяли дитячі та юнацькі колективи з України та Австрії. Серед учасників – юні співаки з Охтирки, учні заслуженого працівника культури України Лариси Крошки.

Захід було організовано Українсько-австрійським культурно-освітнім центром спільно з Українською громадською радою та Посольством України в Австрії. «Такі мистецькі проєкти  створюють своєрідний  місточок між двома культурами і дають можливість продемонструвати австрійцям талановитих дітей з України» - заявила голова Українсько-австрійського культурно-освітнього центру Зоряна Столярчук.

Учасниками "Віденської рапсодії" стали близько 200 дітей - танцювальні колективи, інструменталісти та вокалісти з обох країн. А крім того, глядачі мали змогу ознайомитися з картинами юних українських художників. На виставці були представлені й роботи учнів Охтирської художньої школи імені Т. Шевченка, на яких знайшли своє відображення події  в нашій країні.

Зразковому  вокальному ансамблю «Крошки» випала честь  відкривати фестиваль піснею «Мріяти не шкідливо». Так, діти мають мріяти і зараз наша найбільша мрія – мир. В кожному номері діти  складали справжній гімн життю, непереможній країні. Маленькі українці відчували гордість за свою державу, за її історію  та культуру. 

 Оцінювало виступи почесне інтернаціональне журі у складі, зокрема, хореографа, чемпіонки світу з бальних танців Олени Шоптенко, тренера зі спортивно – бального танцю Бібі Юнг,  оперної співачки  Крістини Міхель, декана факультету мистецтв Національного педагогічного  університету  імені М. Драгоманова Василя Федоришина  і засновниці фестивалю Тетяни Козаченко. 

Юні охтирчани підкорили глядачів і журі високим рівнем підготовки, вокальними й артистичними  талантами. За підсумками конкурсу  відзнаки отримали:

- вокальний ансамбль «Крошки» МЦКіД «Кнєжа» - 1 премія

- солістка Анастасія Савочка  («Крошки») – 1 премія

- Анастасія Пуляк (ДМШ)  – Гран – прі

- Хоровий колектив «Мрія» дитячої музичної школи імені П.Білинника –1 премія

- Аніта Рєзнікова (ДМШ)  -  1 премія

- Дует «Мистецькі сестри» (ДМШ) - 1 премія

- Анастасія Колот   (ДМШ) – 2 премія

- Віра Івженко  (ДМШ) – 2 премія

Керівник колективу Лариса Крошка отримала подяку від організаторів фестивалю «Віденська рапсодія». Педагоги, батьки навчають  дітей навіть під час війни, під гул сирен, захищають своїх підопічних від складних психічних станів. Бо діти – це майбутнє України, а діти з міста – героя Охтирки вірять в мирне завтра й своїми піснями підтримують цю віру. 

 Тож привітаємо талановитих артистів з черговою перемогою та побажаємо  співати  веселих, радісних пісень у мирній, сильній країні!   

За інформацією КЗ «Охтирський міський центр культури і дозвілля «Кнєжа»

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg