Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Вишитий портрет Президента вже з його автографом продадуть для допомоги ЗСУ
Вишитий портрет Президента вже з його автографом продадуть для допомоги ЗСУ Печать
Автор Админ   
29.03.2023 г.



Восени 2022 року охтирська майстриня Наталія Скорик виставила на аукціон свою роботу – вишитий бісером портрет Президента Зеленського. 

При стартовій ціні 500 грн картина була продана за 5 тис. 500 грн. Дмитру Цибульку, посадовцю Охтирської міської ради. 

Кошти були передані на закупівлю баггі для розвідників 53 бригади.

Це був наймасштабніший збір охтирчан, які назбирали більше 200 тисяч гривень. При цьому жертвували не тільки гроші. Певні запасні частини для баггі були надані охтирчанами. Інші охтирчани виставили на аукціон свої роботи. 

Баггі передали розвідникам 29 грудня 2022 року , а історія з портретом мала продовження.

Ось що розповів сам Дмитро Цибулько у фейсбук.

"Коли ця картина була викладена на аукціоні у Геннадія Порохні на сторінці, я зателефонував другу Ігорю Юшкевичу і розказав про ідею придбати картину, спробувати її підписати у президента, після чого передати на один з Благодійних Фондів з метою продажу, але вже за більші кошти, а всі виручені кошти будуть направлені на допомогу ЗСУ, в першу чергу 93 бригаді "ХОЛОДНИЙ ЯР"! 

Дякувати Богу, що на той момент друг мене підтримав, картину ми купили вдвох і всі ці 5 місяців намагалися втілити ідею в життя! Проте зрозуміло, що у лідера нашого народу купа надважливих справ і точно йому було б не до картини!

Проте, 28 березня президент приїхав до нашого міста-герой Охтирка і вручив відзнаку, але ситуація з підписом картини була на межі провалу, бо не по протоколу підготовлена! 

Знову ж таки, мабуть цю ідею підтримав Господь Бог! Моя колега, Світлана без вагань каже: Діма давай підійдемо до Андрія Єрмака? 

Честно я розгубився, але ми підійшли, я розказав йому історію придбання і мету цієї ідеї і на фото ви вже можете бачити результат! Далі буде передача Фонду, аукціон і допомога ЗСУ!"


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg