Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Уряд спростив процедуру отримання українських посвідчень водія іноземцями
Уряд спростив процедуру отримання українських посвідчень водія іноземцями Печать
Автор Админ   
20.03.2023 г.



Уряд спростив процедуру отримання українських посвідчень водія іноземцям, які служать у лавах українського війська

Тисячі іноземців пліч-о-пліч з нашими захисниками боронять український кордон та наближують Україну до великої Перемоги.

Багато хто з воїнів-іноземців перебуває на посадах водіїв військової техніки, а на законних підставах отримати право на керування транспортним засобом не можуть. 

Тому Уряд максимально спрощує отримання державних послуг для захисників-іноземців. Укладаючи контракт на службу, вони отримують військовий квиток та статус особи, яка тимчасово проживає на території України.

Відсьогодні дозволено іноземним громадянам та особам без громадянства, які уклали контракт і проходять військову службу в Збройних Силах, Державній спеціальній службі транспорту, Національній гвардії, отримувати українське посвідчення водія з військовим квитком та паспортом іноземця або документом, що посвідчує особу без громадянства. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня 2023 року № 228, яка вступила в силу та поширюється на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування.

Відтак іноземні громадяни можуть пройти навчання в автошколі з підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів та отримати посвідчення водія вперше. А також обміняти чи відновити своє іноземне посвідчення на українське посвідчення водія після складання теоретичного та практичного іспитів у сервісних центрах МВС.

Для цього необхідно подати такі документи:

— дійсний паспортний документ іноземця або документ, що підтверджує особу без громадянства;

— військовий квиток;

— довідку з військової частини, з якою укладено контракт;

— медичну довідку про придатність до керування транспортними засобами (у разі проходження навчання в автошколі та отримання посвідчення водія вперше).

Якщо іноземець отримав посвідчення водія в країні, що є підписантом двосторонньої угоди про взаємне визнання посвідчень водія (Італія, Іспанія, Туреччина та ОАЕ), то складати іспити йому не потрібно.

Адресою місця проживання піданного іншої країни та адресою для офіційного листування з питань експлуатації транспортних засобів вважатиметься адреса військової частини, яка зазначається в довідці про перебування особи на військовій службі в лавах українського війська.

Послуга з обміну або отримання посвідчення водія вперше надається іноземцям навіть за відсутності в документах адреси місця проживання або ідентифікаційного коду.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg