Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow За добу 4-х жителів Сумщини ошукали на 262 тисячі гривень
За добу 4-х жителів Сумщини ошукали на 262 тисячі гривень Печать
Автор Админ   
18.03.2023 г.



Жертвами шахраїв тільки за одну добу стали чотири жителя Сумської області

Вчора до Сумського районного управління поліції за допомогою звернувся 57-річний чоловік. Заявник розповів, що побачив на одному з відомих сайтів на оголошення щодо продажу автомобіля. Потерпілого зацікавила дана інформація, тому він вирішив його придбати. Нічого не підозрюючи, чоловік перерахував грошові кошті у сумі 95 тисяч гривень на банківський рахунок псевдо-продавця. Через деякий час він зрозумів, що його ошукали, адже автомобіль він так і не отримав, а оголошення було видаленим.

Другою жертвою шахраїв стала 43- річна жителька Сумського району. Жінка розповіла, що їй на мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Зловмисник повідомив, що з банківського рахунку заявниці намагаються зняти кошти та почав запитувати персональні дані та реквізити карток. Шахрай пояснив, що це потрібно для збереження її заощаджень. Довірлива жінка надала всю інформацію незнайомцю, а згодом виявила відсутність на картці 30 тисяч гривень.

Аналогічний випадок стався в Шостці. Там на гачок до шахраїв потрапила місцева жителька, яка також виконала вказівки, які надходили їй по телефону від псевдо банкіра. Як наслідок, через розголошення своїх конфіденційних даних, жінка залишилась без 65 тисяч гривень.

У Конотопі жінка розповіла правоохоронцям, що намагалась придбати товар через мережу Інтернет та на одному із відомих сайтів ввела персональні дані своїх карток. Через деякий час потерпіла виявила відсутність 72 тисяч гривень.

За кожним фактом слідчі відкрили кримінальні провадження.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg