Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Виконком міськради погодив допомогу рідним чотирьох загиблих охтирчан
Виконком міськради погодив допомогу рідним чотирьох загиблих охтирчан Печать
Автор Админ   
16.03.2023 г.



15 березня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету Охтирської міської ради.

Швидко і без питань члени виконкому розглянули 15 питань трохи більше ніж за 20 хвилин.

Практично всі питання міський голова ставив на голосуванння «за основу і в цілому», що вже в самому формулюванні означає відсутність питань.

Єдине питання задала заступниця міського голови Н.Питюкова при затвердженні річного плану виробництва теплоенергії ТОВ БРОКЕНЕРГІЯ щодо компенсації різниці тарифу на газ. Їй відповіли спочатку Кузьменко, потім Юрко, що це не має відношення до тарифів населенню і на цьому питання закінчились. 

Річний план ТОВ Біоенергія-Т теж затвердили. При чому річний обсяг вказаний 54,1 тис.Гкал, а в опалювальному сезоні 2022/2023 Біоенергія-Т за словами Г.Юрка виробила 4,5 тис. Гкал.

Коли закінчиться опалювальний сезон та інші проблемні моменти не обговорювали. 

Було прийнято кілька рішень з надання матеріальної допомоги жителям громади. Так у зв’язку із загибеллю цивільних осіб-жителів громади внаслідок агресії російської федерації проти України, буде надано одноразову матеріальну допомогу чотирьом жителям громади. Загальна сума виплати — 105 тисячі гривень. 

З початку збройної агресії таку матеріальну допомогу з бюджету Охтирської територіальної громади вже отримали 16 осіб на загальну суму 335 тисяч гривень.

Члени виконавчого комітету також підтримали рішення надання матеріальної допомоги 25 жителям громади, що опинились у складних життєвих обставинах і внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують фінансової підтримки:

- потреба в терміновому лікуванні, в т.ч. в проведенні складних хірургічних операцій та довготривалого лікування;

- онкохворим та громадянам, які на момент звернення проходять курс лікування в онкодиспансері тощо. 

Загальна сума виплати — 180 тисячі гривень. 

Під час голосування за рішення про зміни до переліку об’єктів комунальної власності, які можуть бути передані в оренду; стало відомо про намір міської ради перевести одну з «первинок» в приміщення колишньої аптеки №4, попередньо зробивши там ремонт.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg