Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow "Хто, якщо не ми? Коли, якщо не зараз?": в Охтирці відзначили День добровольця
"Хто, якщо не ми? Коли, якщо не зараз?": в Охтирці відзначили День добровольця Печать
Автор Админ   
15.03.2023 г.



"Хто, якщо не ми? Коли, якщо не зараз?" — в Охтирській публічній бібліотеці провели захід з нагоди Дня українського добровольця.

Працівники бібліотеки розповіли присутнім про витоки цієї дати та її історичний контекст. У читальній залі встановили тематичні стенди.

"У 2018 році, коли ми вперше проводили такий захід, ми презентували книгу Петра Нестеренка “І повернувся білим журавлем”. Відтоді мені ця тема дуже болить. Сьогодні йде війна, і ми бачимо, скільки мужніх чоловіків і жінок стали на захист України. Тому мали на меті сьогодні провести захід, аби вшанувати, і донести присутнім про цей день", — зазначила директорка Охтирської публічної бібліотеки Наталія Журавель.

Вчителька історії з Чернеччинської громади, колишня працівниця музею Катерина Мамєдова у своєму екскурсі в історію провела аналогії між сучасністю та роками становлення УНР. 100 років тому, розповіла жінка, теж були добровольці, та влада і суспільство не до кінця розуміли важливість підтримки власної армії.  "Історія циклічна, історія повторюється. На прикладі Української центральної ради ми можемо побачити, як можна втратити державу, не підтримуючи армію. Наразі нам необхідно наголошувати всім громадянам і владі, що армію треба підтримувати, бо потім повертатися буде просто нікуди, як це було з українською директорією", — сказала викладачка історії Катерина Мамєдова. 

Далі на заході розповіли про внесок добровольчих формувань у захист незалежності України під час збройної агресії Росії у 2014 році. Також поділилися історіями добровольців Охтирщини, Сумщини та загалом України, що віддали життя за незалежність нашої держави: Сергія Пустового, Олега Єрьоміна, Сергія Табали, Андрія Кривича, Едуарда Лободи, Дмитра Коцюбайла.

Джерело: Суспільне  

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg