Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирський комбінат хлібопродуктів розрахувався з боргами по зарплаті
Охтирський комбінат хлібопродуктів розрахувався з боргами по зарплаті Печать
Автор Админ   
10.03.2023 г.



Управління соціального захисту населення міської ради повідомило, що на підприємствах Охтирської міської територіальної громади заборгованість із заробітної плати відсутня.

Державне підприємство «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Держрезерву України, яке мало значний борг на протязі півроку, розрахувалось перед своїми працівниками у повному обсязі. 

На початок вересня 2022 року заборгованість із заробітної плати на ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» складала майже 2,0 млн. гривень перед 90 працівниками. Керівник підприємства пояснював це об’єктивними причинами, а саме зменшенням об’ємів заготівлі зернових культур та наявністю значної дебіторської заборгованості, зокрема Державного агентства резерву України. 

З метою прискорення погашення заборгованості із виплати заробітної плати на ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» щомісячно це питання розглядалось на засіданнях тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, у листопаді 2022 року обговорювалось на засіданні виконавчого комітету Охтирської міської ради, за підписом заступника міського голови було надіслано звернення до Державного агентства резерву України з проханням фінансової підтримки для підпорядкованого підприємства.

У свою чергу, ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» посилив претензійну роботу з дебіторами і мав позитивні рішення суду на свою користь, проводив активну роботу по завезенню зерна нового врожаю. Також, за рекомендаціями управління соціального захисту населення Охтирської міської ради на підприємстві був складений графік погашення заборгованості із заробітної плати, що знижувало соціальну напругу в трудовому колективі та упереджувало плинність кадрів.

На 1 січня 2023 року на ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України сума заборгованості із заробітної плати зменшилась до 918,9 тис. гривень, або у 2 рази, а у лютому - ліквідована у повному обсязі. 

Як результат, спільно вжиті заходи з боку міської влади і самого підприємства призвели до позитивного вирішення цієї проблеми. 

Ми бажаємо усім підприємствам Охтирської міської територіальної громади стабільно працювати, розвиватись і створювати нові робочі місця не дивлячись на складний час.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg