Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці переобладнали старий "Москвич" для потреб військових
В Охтирці переобладнали старий "Москвич" для потреб військових Печать
Автор Админ   
28.02.2023 г.



Члени охтирського клубу любителів ретроавтомобілів передали військовим пікап. 

Під військові цілі переобладнали автомобіль “Москвич”, який в народі називають “пиріжок”. Техніку купили за власні гроші.

Про це повідомляє Суспільне .



“Спочатку у нас була ідея зробити авто для ЗСУ. Потім ми знайшли в інтернеті дане оголошення щодо продажу цього автомобіля. Ми його придбали, одразу продумали, що з ним робитимемо, щоб вийшов автомобіль в тому стані, в якому він зараз є. Порадилися, розібрали його, продефектували, що можна залишити, що треба замінити”, - розповів учасник автоклубу Петро.

Ремонтували автомобіль півроку. Зняли кузов, обладнали гумою більшого діаметру з шипами, збільшили кліренс, щоб краще їхав по бездоріжжю, зробили безключовий доступ.



“В нашому місті є колектив, об’єднаний ідеєю. Ми дуже полюбляємо ретро-машини, на “москвичах” ми більше зациклені. Виникла ідея передати для ЗСУ від нашого клубу такого пікапа. Знайшли, проварили, пофарбували, всі агрегати перебрані, нові запчастини, ходова, двигун, коробка, трансмісія, колеса збільшеного розміру”, - пояснив учасник автоклубу Олександр.



У процесі ремонту складнощі автомобілістам створювала нестача запчастин. Коли зверталися в автомагазини, там часто допомагали безкоштовно, розповів учасник автоклубу Петро. Інколи пошуки затягувалися, бо поставки запчастин - не регулярні. Один із тих, хто брав участь у ремонті - Роман Кутовий. Підприємство, де чоловік працює зварювальником, бомбардувала російська армія. У цеху місяць прибирали уламки і перекривали дах. Свою участь в підготовці автівки на передову Роман називає відповіддю агресору.

“Допомагав співклубникам збирати його, зварив задній борт, допоміг зробити кріплення для колес, захист піддона зробили довгий, міцний, дзеркала зробили, відреставрували, міст перебрали, помили і збирали все до купи”, - розповів Роман.

Автомобіль буде допомагати захисникам під Бахмутом.



“Машина піде в резервну 31 бригаду, 2 механізований батальйон для потреб ЗСУ. В Писарівці зараз трохи проблемно, росіяни обстрілюють прикордоння наше, там оберігають наші хлопці з Охтирки, ми їм також допомагаємо в цьому плані”, - сказав військовослужбовець Сергій.



“В нього гарна буде прохідність, він високий, вони його укріпили, посилили балки, зробили потужніший двигун, він дуже маневренний буде, тому що він невеликий, він буде гарно їздити навіть по лісу”, - додав військовий Дмитро.

Клуб любителей ретроавтомобілів існує в Охтирці з 2009 року. За словами учасників, у них всі рівні, тому й голови немає. Зараз у клубі - 15 активних учасників.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg