Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Які зміни можуть відбутися найближчим часом у сфері лізингу авто?
Які зміни можуть відбутися найближчим часом у сфері лізингу авто? Печать
Автор Админ   
27.02.2023 г.



Нещодавно відбулася онлайн-зустріч представників лізингового ринку України 

Нещодавно відбулася онлайн-зустріч представників лізингового ринку України, які надають транспортні засоби в користування за договорами фінансового лізингу, та керівництва Головного сервісного центру МВС. На робочій зустрічі Асоціацію «Українське об’єднання лізингодавців» представляла уповноважена Марина Масіч, а Головний сервісний центр МВС — начальник Микола Рудик.

До розгляду було внесено перелік питань, які регулюють відносини між лізингодавцями, лізингоодержувачами та сервісними центрами МВС. Зокрема, низка питань щодо призначення належних користувачів для транспортних засобів, які надаються в користування за договорами фінансового лізингу, щодо реєстраційних дій з такими транспортними засобами.

«Лізингодавці — це середній бізнес України, це ті платники податків, які забезпечують наповнення державного бюджету. Держава має йти назустріч, якщо виникають проблемні питання при отриманні послуг такими юридичними особами. Тому ми всі тут зібрались і налаштовані на конструктивну розмову і на впровадження практичних рішень за певними питаннями, які відносяться до нашої компетенції», — зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Зараз внесенням до Єдиного державного реєстру транспортних засобів відомостей про належного користувача транспортного засобу, що надається в лізинг, займаються сервісні центри МВС. І ця дія потребує фізичної присутності обох сторін, що критично для  лізингового бізнесу — коли власник та користувач розведені у просторі та в часі, а відповідальність за порушення ПДР лізингоотримувачем лягають на власника авто — лізингодавця.

За результатами цієї зустрічі плануються зміни, які дозволять у перспективі одній юридичній особі призначати належним користувачем іншу юридичну особу, а також дозволить керувати належними користувачами усього автопарку лізингодавця.

Обговорили також питання пов’язані з перереєстрацією транспортних засобів в сервісних центрах МВС. Оскільки усі лізингодавці є юридичними особами і перереєстрація транспортних засобів за участі представників юридичних осіб може відбуватись тільки в сервісних центрах МВС офлайн. Інше не передбачено чинним законодавством України. При цьому в сервісних центрах МВС є обмеження на кількість талонів попереднього запису, які може отримати представник юридичної особи. Тобто, за добу такий представник може здійснити визначену кількість реєстраційних дій.

Розглянули на робочій зустрічі можливість збільшення таких операцій від імені однієї юридичної особи в одному сервісному центрі МВС протягом робочого дня.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg