Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці переглянули фільм про оборону Сум
В Охтирці переглянули фільм про оборону Сум Печать
Автор Админ   
21.02.2023 г.



"Фільм виправдав усі очікування і навіть більше": в Охтирці організували перегляд кінострічки про оборону Сум

Напередодні річниці повномасштабного наступу росії в Охтирському молодіжному центрі організували прем’єрний показ документальної кінострічки "Суми. Ми дали їм під дих" — про організацію оборони міста наприкінці лютого минулого року.

Про це повідомляє  Суспільне. 

Ініціатором заходу став Владислав Любарець — відеограф Охтирського молодіжного центру. Ідея організувати прем’єру виникла спонтанно, розповідає чоловік. Раніше він сам був у об’єктиві знімальної групи. Владислав після присвоєння Охтирці звання "Місто герой" допомагав малювати тематичне графіті. 

"Вони знімали про Охтирку декілька фільмів. І про Тростянець. І коли вони об’явили, що у них буде новий фільм про оборону Сум, то мені здалося доцільним показати ширшій аудиторії", — говорить Владислав.

Долучилися до перегляду прем’єри 25 глядачів. Катерина Коростошенко — учасниця групи молодих кіноробів "Бурі бобри" говорить, що прийшла подивитися і перейняти досвід: "Завжди знаходилась якась асоціація на кожен кадр, на кожне слово. Я насправді не дуже емоційна людина, але це прям сильно було. Я хочу ще".

Зоряна Линник — учениця випускного класу мимоволі згадала, як ховалася, від бомбардувань в укритті. Сама ж дівчина розповідає, тоді наводила лад в підвалах Охтирки: "Ті кадри там де люди в підвалі. Дуже сильно згадала про те як ми сиділи в підвалі з котом, песиком і ще з одним забіглим котом".

"Фільм вийшов дуже такий емоційний і було дуже багато такого прям важкого. І взагалі він виправдав навіть всі очікування і навіть більше", — ділиться Валерія Алексєєнко.

Наступного разу (коли буде прем’єра фільму про Охтирку — ред.) організатори, говорить Владислав Любарець, планують зібрати охочих на перегляд у місцевому кінотеатрі. 



 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg