Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Неповнолітній травмувався під час лісозаготівлі. Судитимуть працедавця
Неповнолітній травмувався під час лісозаготівлі. Судитимуть працедавця Печать
Автор Админ   
15.02.2023 г.



Травмування неповнолітнього під час лісозаготівлі – за грубе порушення законодавства про працю та правил безпеки судитимуть підприємця

Ювенальними прокурорами Сумської окружної прокуратури затверджено та 14 лютого 2023 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який, грубо порушуючи закон про працю, залучив неповнолітнього до виконання робіт з підвищеною небезпекою.

За даними слідства, фізична особа-підприємець уклав договір з лісовим господарством на виконання лісозаготівельних робіт. Всупереч чинному законодавству, до виконання зазначених робіт у складі бригади підприємець залучив 16-річного юнака. 2 травня 2022 року під час лісозаготівлі на юнака впало дерево, при цьому він перебував без захисної каски та жилетки. Відповідно до висновку судово-медичного експерта, потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження. Саме порушення фізичною особою-підприємцем правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою призвели до таких наслідків.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 172 (грубе порушення закону про працю, вчинене відносно неповнолітнього) КК України.

Досудове слідство завершено слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg