Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині нетверезі нацгвардійці збили велосипедистку і залишили місце ДТП
На Охтирщині нетверезі нацгвардійці збили велосипедистку і залишили місце ДТП Печать
Автор Админ   
14.02.2023 г.



Вранці 5 лютого автомобіль, в якому були нетверезі нацгвардійці, збив велосипедистку у селі Боромля Охтирського району

Військові не надали жінці допомоги і не викликали швидку, а втекли з місця ДТП.

Таку версію надала потерпіла Лідія Біловоленко для Суспільне .

Зараз Лідія Біловоленко перебуває у відділенні травматології у Тростянці. Близько 6:20 ранку 5 лютого, каже жінка, їхала велосипедом центральною вулицею села Боромля на роботу, коли її збила легкова автівка:

"З краю їхала, траса була вільною, машин не було зовсім і траса суха була, я їхала у жилеті світловідбиваючому. Мене не побачить – ніяк не можна було. П’яні були. Підбігли до мене, вони хотіли мене, мабуть, підняти, я не знаю. Я їм сказала: викличте, хлопці, будь ласка, мені "швидку". Але вони зірвалися з міста, вскочили в машину і поїхали. Залишили мене на місці аварії", — говорить жінка та додає, що випадковий перехожий знайшов її сумку, яку від удару, відкинуло на декілька десятків метрів, вона дістала звідти мобільний і сама викликала швидку.



В лікарні у потерпілої діагностували струс головного мозку і компресійний перелом сьомого хребця.

"Далі лікування: два місяці оце так лежати, а потім до пів року у корсеті. Як операцію робити, то десь до 3 тис. доларів треба, а якщо оце лежати, то не знаю, за мною потрібен і догляд, і ліки", — каже пані Лідія.

Чергова частина відділення поліції № 1 м. Тростянця, начальник слідчого відділення Віталій Разбійко давати коментар відмовився, не на камеру сказав, що відкрите кримінальне провадження, досудове розслідування веде Державне бюро розслідувань. Речник сумської частини Нацгвардії, де проходять службу обоє чоловіків, Анатолій Кравченко телефоном сказав, що вони проводять своє службове розслідування за цим випадком.

Донька потерпілої, Євгенія Біловоленко, говорить, що командир нацгвардійців сплатив вартість розламаного велосипеду, на якому їхала її мати.

"Військовослужбовці за весь цей час до мами не підійшли і не запитали, як її справи. Приїхав їхній командир і сказав: “Вони сказали, що подавайте до суду, ми найняли собі адвоката”. За її словами, також чоловіки спочатку обіцяли компенсувати витрати на лікування, а потім передумали.

Командир нацгвардійців Владислав Білоус телефоном обіцяв, що його підлеглий, який був за кермом зранку 5 лютого, зв'яжеться з редакцію Суспільного, але до моменту публікації матеріалу, 14 лютого, цього не сталося. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg