Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці в останню путь провели свого захисника Максима Копєйкіна
В Охтирці в останню путь провели свого захисника Максима Копєйкіна Печать
Автор Админ   
09.02.2023 г.



8 лютого Охтирка попрощалась із Максимом Копєйкіним, який загинув у районі Вугледару на Донеччині. 

Солдат мотопіхотного взводу свій останній бій прийняв 1 лютого. Тоді, за словами начальника відділення призову Олександра Одражного російські військові обстріляли підрозділ Максима з артилерії. Пише Суспільне .

"Після того, як він відслужив строкову службу, у 2022 році у вересні місяці він був призваний по мобілізації. Попав у 72-гу бригаду імені Чорних запорожців. З честю і гідністю він обороняв нашу країну. Але так трапилося, що 1 лютого його життя обірвалося", — говорить начальника відділення призову Олександр Одражний.

Кращий друг загиблого Богдан згадує, як разом вчилися в Охтирському центрі професійно-технічної освіти, їздили на річку та шукали разом підробітки. Напередодні смерті у його друга з’явилося, говорить, передчуття біди: "Коли він пішов в армію ми часто тримали зв'язок між собою. Весь час спілкувалися. Як пам’ятаю 31 січня мені прийшло повідомлення, що його не стане. І в той же самий вечір, мені подзвонив його батько і повідомив".

Викладачі центру ПТО згадують Максима як дуже врівноваженого, відповідального і доброго юнака. Майстер Надія Рогальська, вела групу Максима перший і другий курс. Жінка згадує: "Я навчала Максимку 2 роки. Він спокійний, врівноважений, завжди охайний. Максимка виділявся своїми уважністю, охайністю, здібністю до професії. Вони навчалися на тракториста слюсаря, складальника сільгоспмашин і устаткування, і водія".

Воїна поховали на Алеї Слави Центрального кладовища.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg