Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Припинено діяльність злочинної групи, яка тероризувала Охтирку і Суми
Припинено діяльність злочинної групи, яка тероризувала Охтирку і Суми Печать
Автор Админ   
08.02.2023 г.



Припинено діяльність 5 учасників організованої групи, які тероризували жителів м. Охтирка та м. Суми, вимагаючи кошти за спокійне проживання

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури припинено діяльність 5 учасників організованої групи, які тривалий час тероризували жителів м. Охтирка та м. Суми, вимагаючи кошти за спокійне проживання (ч. 4 ст. 189 та ч. 4 ст. 187 КК України).

Нагадуємо, що в грудні 2022 року трьох чоловіків було затримано під час одержання 7 тис. грн від внутрішньо переміщеної особи. У потерпілого затримані вимагали 10 тис. грн. за спокійне проживання на території м. Охтирка. 

У ході слідства встановлено, що до злочинної діяльності затриманих причетні ще два чоловіки. Більш того, постраждали від дій нападників іще дві особи. Затримані діяли за однією схемою, зокрема, один із них залишався в автівці спостерігати за навколишньою обстановкою, інші, озброївшись предметами, схожими на ніж та пістолет, заходили в квартири до потерпілих. Застосовуючи фізичну силу, вимагали за спокійне проживання кошти – від 10 тис. грн до 30 тис. грн. 

До цього затримані вже неодноразово притягались до кримінальної відповідальності. На даний час їм вже оголошено про підозру. Трьом із них за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Сумській області за матеріалами та оперативним супроводом Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg