Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині переформатують добровольчі формування
На Сумщині переформатують добровольчі формування Печать
Автор Админ   
08.02.2023 г.



Олександр Нестеренко, заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, опублікував на своїй сторінці інформацію щодо переформатування добровольчих формувань Сумщини.

"Останнім часом в особистих повідомленнях і коментарях, в телефонному режимі отримую багато запитань та прохань пояснити принципи реформування добровольчих формувань, - пояснив він. - Усі питання щодо ДФТГ врегульовані Положенням про добровольчі формування територіальних громад, затвердженим постановою Кабміну № 1449 від 29 грудня 2021 р. (далі – Положення).

Добровольчі формування тергромад - це воєнізовані підрозділи, сформовані добровольцями, які залучаються до територіальної оборони, входять до військово-цивільної складової територіальної оборони. Протягом останніх місяців відбувається реформування ДФТГ для ефективного управління Силами оборони на території України та безпосередньо в Сумській області.

Ми завчасно, в середині листопада 2022 року, спільно з головами Полтавської та Сумської ОВА, головами ОТГ і керівним складом бригад тероборони, командирами добровольчих військових формувань, провели ряд координаційних нарад та визначились із порядком переформатування. За цим порядком застосовується районний принцип: на один район – одне добровольче формування територіальних громад.

Мені вдалося аргументовано пояснити вищому керівництву важливість добровольчих військових формувань у Сумській області для Сил оборони держави, враховуючи протяжність найдовшого кордону з рф – 562,5 км та характер дій противника 24 лютого 2022 року. Як результат - у Сумській ТГ буде чотири ДФТГ, в решті громад визначена кількість добровольчих формувань відповідно до Положення.

Звертаю увагу, що ДФТГ не розформовуються, а об’єднуються для виконання завдань за призначенням, не змінюючи кількості особового складу.

Прошу не поширювати неправдиву інформацію та не довіряти фейкам. Деморалізація важлива для ворога, адже 11 місяців війни показали, що українці можуть дати відсіч агресору та вистояти. Не реагуйте на гібридні прояви росіян! Пам’ятайте, що Сили оборони України все бачать, контролюють і готують адекватну відповідь. Вірте в ЗСУ! Разом до Перемоги!"

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg