Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Обміняти лампочку розжарювання на енергоефективну можна вже й в Охтирці
Обміняти лампочку розжарювання на енергоефективну можна вже й в Охтирці Печать
Автор Админ   
08.02.2023 г.



У містах та селищах міського типу по всій країні: масштабовано послугу обміну лампочок через Дію за програмою ЄС та Уряду

Відтепер у містах та селищах міського типу по всій країні українці можуть обміняти старі лампи розжарювання на енергоощадні LED-лампи через Дію. У Дніпропетровської та Донецькій областях послуга запрацює з 9 лютого. Обмін здійснюється за спільною програмою Уряду України та Європейського Союзу.

Раніше програма була доступна лише в обласних центрах, а також в Кривому Розі, Краматорську та Покровську. За цей час українці замовили вже понад 1,1 млн енергоощадних лампочок на обмін через Дію.

Тепер програму масштабували, і ще 6 млн енергоощадних ламп надійшли до 1300 відділень Укрпошти в містах та селищах по всій країні. До кінця лютого LED-лампи надійдуть навіть в найменші села, щоб кожен українець зміг обміняти старі лампи на енергозберігаючі та зробити свій внесок у збереження світла.

З 30 січня українці вже обміняли 1,4 млн старих ламп розжарювання на нові енергоощадні LED-лампи. Найбільше ламп обміняли в Києві – понад 230 тисяч ламп. У Дніпрі – 130 тисяч ламп, у Львові – 94 тисячі, у Харкові – 91 тисячу. У межах програми Європейський Союз профінансував 35 млн енергоощадних LED-ламп для України, ще 5 млн надасть Уряд Франції.

 

За підрахунками фахівців, перехід на такий тип ламп знизить споживання електроенергії на 7-10% в моменти пікового навантаження. Це допоможе суттєво скоротити дефіцит електроенергії в системі.

 

Програма підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України (за виключенням тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg