Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирська поліція зупинила п’яного водія та ще й без документів
Охтирська поліція зупинила п’яного водія та ще й без документів Печать
Автор Админ   
01.02.2023 г.



На Охтирщині перед судом постане чоловік за фактом надання неправомірної вигоди поліцейським

Слідчі Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який запропонував та надав правоохоронцям хабар за непритягнення його до адміністративної відповідальності. 

На минулому тижні, під час патрулювання території одного із сіл Охтирського району увагу правоохоронців привернув автомобіль, за кермом якого перебував 32-річний місцевий мешканець. Поліцейські зупинили вказаний транспортний засіб та попросили керманича пред’явити посвідчення водія та документи на автомобіль.

Під час спілкування правоохоронці встановили, що чоловік керував автомобілем без водійського посвідчення і взагалі позбавлений права керувати транспортними засобами. Окрім цього, поліцейські  виявили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти відповідний огляд. Чоловік відмовився. Відносно нього інспектори сектору реагування патрульної поліції Охтирського районного відділу поліції склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 та ч. 4 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зловмисник, бажаючи уникнути адміністративної відповідальності, запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду. Поліцейські від грошей відмовились та попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди службовій особі. Однак, це не зупинило правопорушника. Перебуваючи на передньому пасажирському сидінні службового автомобіля, чоловік дістав з кишені грошові кошти та поклав їх поряд з важелем коробки передач. 

Працівники поліції негайно викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції та задокументували факт злочину.

На даний час слідчі Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури вже повідомили зловмиснику про підозру за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України та скерували до суду обвинувальний акт.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg