Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Про втрати та здобутки Сумщина за рік війни
Про втрати та здобутки Сумщина за рік війни Печать
Автор Админ   
31.01.2023 г.



Т.в.о. голови Сумської ОВА Тарас Савченко розповів, як прожила Сумщина майже рік війни 

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Сумської обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО взяв участь в організованому телекомпанією «СТС» обговоренні на дану тематику

За його словами, наша область, як і вся Україна, втратила найцінніше − життя наших людей.

Так, на Сумщині загинуло з 24 лютого 160 мирних жителів, у тому числі 9 дітей. На жаль, ми мало не щодня втрачаємо наших захисників − найбільш вмотивованих громадян, які з перших днів війни захищають територію України. «Також потрібно сказати про матеріальні втрати − це зруйновані будинки, інфраструктура Тростянця, Охтирки, Боромлі, Лебединщини, Сум, інших міст, селищ та сіл нашої області. Наразі понад 4 тисячі різних об'єктів зруйновано або пошкоджено, обстріли прикордонних територій та населених пунктів, на жаль, тривають», - зазначив він.

Разом з тим, ми здобули віру, переконаний Тарас Савченко. «Мабуть, кожен житель області пройшов свій власний шлях − від страху війни до впевненості й віри − у себе, у свій колектив (родину, команду), у свій регіон і у людей, що тут живуть, а також у свою націю та свою державу. Це найголовніший наш здобуток і наші майбутні досягнення ґрунтуватимуться саме на ньому», - запевнив посадовець.

На його думку, Сумщина сьогодні, попри все, має не втратити основне − об’єднання активної, пасіонарної частини суспільства навколо бачення регіону у майбутньому як східного форпосту та території динамічного відновлення й розвитку. Зокрема, у «Стратегії відновлення та розвитку економіки Сумської області до 2024 року» є чітке бачення майбутнього і перелік проектів, які маємо реалізувати. «У комунікаціях з нашими міжнародними партнерами та з центральним урядом ми наголушуємо, що Сумщина − це не буфер, попри довжину кордону 563,8 км з країною-агресором. Ми − територія, яка має потенціал для розвитку, має майбутнє. Сюди потрібно інвестувати, з нами потрібно співпрацювати, нас потрібно підтримувати. Сумщина − це Україна, це форпост європейськості на сході нашої держави», - зазначив Тарас Савченко.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg