Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Тренер "Нафтовика-Охтирки": Якщо у місті є футбол, воно живе
Тренер "Нафтовика-Охтирки": Якщо у місті є футбол, воно живе Печать
Автор Админ   
24.01.2023 г.



Головний тренер ФК "Нафтовик-Охтирка" Антон Сікун розповів про складний рік в історії його міста та команди.

— Наш стадіон, слава Богу, практично не постраждав — вистояв, тільки вікна після вибухів повибивало, та це те, що можна виправити. А от місто Охтирка стало одним з перших, де почалися військові дії. Багато руйнувань, а найгірше — людських втрат принесла ця війна. Проте, зусиллями ЗСУ, зокрема 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», та територіальної оборони, наше місто вистояло й у підсумку здобуло почесну відзнаку Президента — Місто-герой України.

Футболісти та тренери клубу рятувалися, хто як міг. Вивозили родини. Багато хто пережив бойові дії безпосередньо в Охтирці. До слова, серед спортивного активу нашого міста та краю є ті, хто пішов обороняти батьківщину. Ми ж, до речі, рік тому планомірно готувалися, провели вже кілька контрольних матчів. Ніхто б не повірив у те, що сталося 24 лютого 2022 року. Після початку повномасштабної фази війни все в спорті заморозилося — не до того було, Охтирка всі зусилля кинула на відновлення міста, щоб не допустити гуманітарної катастрофи та запустити всі служби.

Страшно було поглянути на наше місто, проте поступово поверталося в нього життя. І частина цього повернення до нормальних буднів — це футбол. Коли нам сказали, що команда в 2022 році буде грати, ми обдзвонили всіх футболістів — хтось лишався на місті, хтось евакуювався кудись на Західну Україну, проте більшість гравців висловила готовність виступити за «Нафтовик» у всіх змаганнях, — сказав тренер.

Джерело: Український футбол


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg