Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Сумській ОВА пообіцяли вирішити питання щодо виплат медикам
В Сумській ОВА пообіцяли вирішити питання щодо виплат медикам Печать
Автор Админ   
23.01.2023 г.



Гарантований мінімум заробітної плати медикам пообіцяли виплатити

Під час відеоселектору із керівниками закладів охорони здоров’я області заступник голови Сумської обласної військової адміністрації Олена Бойко наголосила, що за будь-яких обставин забезпечення гарантованого мінімуму є обов’язковим. Для лікарів він становить не менше 20 тисяч гривень, для медичних сестер – 13, 5 тисяч гривень

Вона підкреслила, що завдяки виконанню зобов’язань Національною службою здоров’я щодо укладених договорів із лікарняними закладами на медичне обслуговування населення в області вдалося упродовж минулого року забезпечувати виплату заробленого медикам. Проведення до кінця тижня остаточних розрахунків з боку НСЗУ повністю закриє питання із поточною заборгованістю, що виникла у декількох закладах.



«Наші лікарі завжди викладаються на повну, а під час війни багато з них працюють навіть за межами своїх можливостей. Тож гарантування їм гідної і своєчасної зарплати – завжди у пріоритеті.Закликаю присутніх керівників лікарень виважено підійти і спрогнозувати картину із зарплатним фондом на найближчий час. Це питання ефективного менеджменту, адже кошти потрібні також і для розвитку закладу (фонд заробітної плати не може перевищувати 85% витрат). Де є ризик виникнення заборгованості, слід оперативно реагувати, щоб не допустити порушень трудового законодавства, шукати шляхи вирішення проблеми, звертатися з пропозиціями щодо співфінансування», – наголосила Олена Бойко.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg