Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирському ПП «ЖИЛКОМСЕРВІС» розповіли про результати роботи у воєнний час
В Охтирському ПП «ЖИЛКОМСЕРВІС» розповіли про результати роботи у воєнний час Печать
Автор Админ   
17.01.2023 г.



Працівники ПП «Жилкомсервіс» обслуговують багатоповерхівки, з яких більшість знаходяться у центральній частині міста Охтирка і під час військових дій зазнали пошкоджень.

 Щоб вирішити проблемні питання по відновленню зруйнованого майна, звернулися до власників будинків, провели збори мешканців і згідно діючої Програми реконструкції та капітального ремонту житлового фонду та прибудинкових територій на 2021-2025 рр. Охтирської міської територіальної громади, в якій передбачено здійснення різного роду робіт на умовах співфінансування 50\50 – з травня 2022 року почали виконувати ремонти дахів в житлових будинках за адресами: вул. Незалежності, 20, 19, пров. Харківський, 2, вул. Ярославського, 3. 

 Більшість мешканців багатоквартирних житлових будинків за адресами: пров. Харківський, 2, вул. Незалежності, 20, 19 з порозумінням віднеслись до ремонтів їх житла, а мешканці житлового будинку по вул. Ярославського, 3 відмовилися брати участь у витратах на капремонт даху, на який міська влада надала матеріал, а підрядники виконали роботи за кошти підприємства.

 Також із червня по серпень 2022 року за даною Програмою було встановлено частину розбитих під’їзних вікон (34 вікна), зокрема у житлових будинках за адресами: вул. Ярославського, 1, 3, вул. Батюка, 26, вул. Незалежності, 21, пров. Харківський, 3, 2 відповідно НТД з коефіцієнтом теплопровідності 0,75.

 В серпні місяці 2022 року міський голова Павло КУЗЬМЕНКО запропонував виділення коштів з місцевого бюджету на відновлення вікон в під’їздах на умовах співфінансування, а саме 90 відсотків від загальної вартості – це кошти місцевого бюджету і 10 відсотків – власні кошти мешканців.

 Оскільки у НТД відбулися зміни щодо покращення теплопровідності вікон, які будуть установлюватися у під’їздах до коефіцієнту 0,9 нам, разом із підрядниками, необхідно було терміново підготувати нові кошторисні документи, також необхідно було укласти договірні відносини між управлінням КБ та ЖКГ і виконавцями робіт на 90% оплату, а мешканці повинні внести 10% оплати виконавцю по заміні вікон згідно кошторисної документації. 

 І в такому разі виконавець замовляє вікна за власний рахунок, встановлює їх і після перевірки спеціалістів технагляду надаються акти виконаних робіт до фінансового відділу на оплату за виконані роботи для отримання 90% вартості робіт.

 На даний час укладені договори між УКБ та ЖКГ та виконавцем на встановлення під’їзних вікон у багатоквартирних будинках за адресами: вул. Армійська, 2, пров. Харківський, 8, вул. Батюка, 32, вул. Ярославського, 17, вул. Незалежності, 21 і уже встановлені у будинку по вул. Армійська, 2. За іншими адресами під’їзні вікна замовлені. Необхідно ще встановити у багатоповерхівках за адресами: вул. Ярославського, 17, вул. Батюка, 26, 32, пров. Харківський, 8, 14, вул. Незалежності, 20, 21, вул. Армійська, 4.

 Також у багатьох будинках були зруйновані квартирні вікна, які безкоштовно були встановлені благодійними організаціями, за що мешканці щиро вдячні представникам благодійних організацій.

«Просимо всіх мешканців з порозумінням відноситися до проблемних питань, виконувати свої обов’язки, сплачувати своєчасно за надані житлові і комунальні послуги, щоб не накопичувалися борги, які необхідно буде сплачувати. Держава їх (списувати) відшкодовувати не буде.

Багатоповерхівки - це спільна сумісна власність мешканців і згідно законодавства вони повинні своєчасно піклуватися про власне майно, брати участь у витратах по ремонту своїх будинків, тощо», - зазначили в ПП «Жилкомсервіс».

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg