Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині впровадили працевлаштування безробітних на чергування в "Пунктах незламності"
На Сумщині впровадили працевлаштування безробітних на чергування в "Пунктах незламності" Печать
Автор Админ   
14.01.2023 г.



Мешканці Сумської області, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості, можуть працювати в "Пунктах незламності" та отримувати за це зарплатню.

За інформацією Суспільне , наразі в пунктах чергують близько 150 осіб у більш ніж 10 громадах.

Пані Юлія — переселенка з Донецька. За фахом — психолог. Нині тимчасово перебуває на обліку у службі зайнятості та працює у “Пункті незламності”. Розповідає — за день надає допомогу кільком десяткам людей. "Люди приходять, мої обов’язки їх обігріти, напоїти чаєм, гостинно зустріти. Вони мають змогу тут зарядити телефон, якщо немає світла, бо в нас є генератори. Також ми можемо надати першу медичну допомогу, у нас все для цього є", - розповідає жінка.

Чергування у Тростянецькій громаді відбувається у семи “Пунктах незламності”, які розташовані у школах і дитячих садочках — розповідає заступниця начальника відділу Тростянецької філії обласного центру зайнятості Наталія Шутова. "29 осіб у громаді отримали роботу і працюють у “пунктах незламності. Вони виконують функції чергового, реєструють відвідувачів, навіть у разі потреби заспокоюють, гріють чай, стежать аби у пунктах незламності було тепло, затишно і люди могли комфортно почуватися", - говорить Наталія Шутова.

"У нас відведені зони для харчування, зарядки гаджетів і перебування. У нас створено таких 5 кімнат і всі вони забезпечені необхідним. Є і простирадла і матраци, і подушки. Чайники, сковороди, запаси питної води", - розповіла відповідальна за “Пункт незламності” Світлана Москальова.

Загалом, за інформацією обласного департаменту цивільного захисту населення, на Сумщині створені та мають цілодобово приймати відвідувачів понад 270 “Пунктів незламності”. За словами заступниці директора обласного центру зайнятості Лідії Павлик, чергуючи люди, які втратили роботу отримують за це оплату - 6700 гривень.

"Ми співпрацюємо з громадами і на даний час у нас працевлаштовано близько 150 осіб на чергування у більш ніж 10 громадах. Зараз ми домовляємось з керівниками громад і близько 28 громад потребують таких працівників на "Пунктах незламності", - розповіла заступниця директора Сумського обласного центру зайнятості Лідія Павлик.

За словами Лідії Павлик, нині на Сумщині 26 тисяч людей мають статус безробітних. Впродовж минулого року близько 12 тисяч осіб знайшли роботу за допомогою служби зайнятості.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg