Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Дитячі садочки і школи Охтирки й далі працюватимуть онлайн
Дитячі садочки і школи Охтирки й далі працюватимуть онлайн Печать
Автор Админ   
09.01.2023 г.



Незважаючи на виключення Охтирки з переліку громад, де проводяться воєнні дії, змін в дошкільному та шкільному навчанні дітей не передбачається.

«Онлайн- заняття – це не найкраще, але на сьогоднішній день те, що може бути і дає досить якісну освіту,» - сказав міський голова Охтирки Павло Кузьменко на апаратній нараді 9 січня.

Начальник віддділу освіти Ольга Антюх розповіла, що батьки почали піднімати питання про те, як працюватимуть дитячі садки і школи ( після виключення з переліку –ред). За словами Антюх, батькі готові надати згоду на навчання за очною формою. 

Павло Кузьменко зауважив, що згоду на відвідування дитсадка надаватимуть якраз ті, хто ніде не працює і кому хочеться трохи відпочить. Ті, хто працюють і залишають дітей з дідусями, бабусями і переживають під час повітряної тривоги, коли не можуть зателефонувати, ті не дадуть згоду ніколи в житті. Згоду будуть давать ті, хто може прийти в садочок у любий момент. Привели й одвели.

«Ще раз повторюю. Поки війна не закінчиться, ніяких офлайн. С-300 буде летіти не дві минути, минуту буде летіти. І хто пішов у туалет, чи комусь шнурки зав’язати, комусь соплі витерти в цей момент. Ніхто не встигне. В тюрмі тоді сидітимуть всі. І тюрма це буде не найгірше. А те, що будуть переслідувати нас з вами до кінця наших днів», - звернувся Кузьменко до присутніх на нараді.

Приклад Сум, де відкрили дитячі садочки, Кузьменко не вважає вирішенням проблеми: «На дві години одводять, браслєтік папі, браслєтік дитинці. Не дай бог повітряна тривога, батьки повинні стоять під садочком. Це  не вирішення питань»

Далі Куузьменко згадав Кременчук, де 200 км до кордону, але дитсадочки не працюють..

Батькам же міський голова пропонує спробувати посидіти з чужою дитиною під час повітряної тривоги та ще й в бомбосховищі.

На думку Кузьменка, навіть коли зроблять бомбосховища, це не вирішіть проблеми. Та якщо батьки наполягатимуть, зберуть комісію з техніко-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій.

Сам Павло Кузьменко вважає, що онлайн навчання на сьогодні єдине, що може бути:«Найперше, що ми повинні ставити у вершину кута – безпека. Безпека всіх».

Відео апаратної наради 9 січня можна подивитись за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=PCb1RR8dLgA&t=3177s 

Дивитись з 48 хвилини. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg