Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині судитимуть шахраїв, які ошукали військових
На Сумщині судитимуть шахраїв, які ошукали військових Печать
Автор Админ   
04.01.2023 г.



До 12 років позбавлення волі загрожує трьом чоловікам, які ошукували довірливих людей, серед яких і військовослужбовці

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи, які шляхом обману незаконно заволоділи чужим майном (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 26-річний сумчанин вирішив поліпшити своє матеріальне становище шляхом шахрайського заволодіння грошовими коштами. До своєї злочинної діяльності він залучив двох знайомих з багатим кримінальним минулим. Учасники групи підшукували в мережі Інтернет бажаючих купити транспортні засоби, зв’язувались із ними по телефону та, представляючись представниками фірми, пропонували авто за привабливою ціною. Після отримання авансу чи всієї суми шахраї свої зобов’язання щодо доставки автівок не виконували, на дзвінки не відповідали. 

На даний час встановлено двох потерпілих, один із яких втратив 13 тис. грн, а інший, військовослужбовець ЗСУ, – 132 тис. грн. За скоєне підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна

Досудове розслідування завершено слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції у взаємодії зі співробітниками Управлінням карного розшуку ГУНП України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg