Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Проєкт "Стрічка життя" визнаний найкращим по Сумській області
Проєкт "Стрічка життя" визнаний найкращим по Сумській області Печать
Автор Админ   
03.01.2023 г.



Проєкт «Стрічка життя», реалізацію якого забезпечила підтримка БФ «Меліос», а «зібрала до купи» охтирчанка Оксана Тиха, визнано на рівні серйозних державних організацій.

В конкурсі історій «Громадянське суспільство, бізнес і влада – кращі практики співпраці» проєкт довів  ефективність співпраці волонтерських організацій, державних органів самоврядування та бізнесу.

Ідеологія проєкту «Стрічка життя» полягає в тому, що життя кожного з нас - це своєрідна стрічка Допомагаючи війську, кожен з нас змінює свою стрічку життя, бо це забирає певний час, ресурси, і доводиться від чогось добровільно відмовлятися. Але завдяки цій стрічці, кожен з нас може продовжити життя когось іншого, чиєїсь близької людини, бо маскувальна сітка - це захист.

«Вони захищають нас, а ми плетемо їм захист», - завжди зазначала пані Оксана.

В реалізації проєкту левову частку підтримки взяв на себе БФ "Меліос". Перші маскувальні сітки були сплетені підопічними УТОГ. Бізнес активно допомагав по забезпеченню установками і матеріалами для плетіння, наданню приміщення.

 Самі основи під сітки плели всі бажаючі: мешканці м. Охтирка,  Кириківський ЗДО «Світлячок» та ЗЗСО І-ІІІ ступенів, мешканка с. Лантратівка. Кошти на нитки для основ більшу частину донатив чоловік Оксани Тихої, допомагав БФ і небайдужі люди. 

В реалізації проєкту брав участь отець Василій з Архангело-Михайлівської церкви смт. Кириківка. В забезпеченні продуктовими наборами в якості заохочення допомагав як бізнес (Кошик, Кернел-Трейд), так і волонтерська організація Волонтерський Штаб Захисту України м. Чернівці. 

«На той час свої сітки ми доповнювали ляльками-мотанками які виготовляли в КЗ "Охтирська публічна бібліотека" і потім освячували. Терцентр м. Охтирка проводив роботу по нарізанню тканини і плетенню шкарпеток. До проєкту були залучені і освітні заклади м. Охтирка і Центр зайнятості», - розповідає Оксана Тиха.

Окрема подяку Оксана Тиха висловила ФОП Грибовод, ФОП Шестаков, ФОП Колісніченко та поставщикам ниток, з якими співпрацюють з самого початку.

" Зараз ми залучаємо ще більше людей та бізнесу, розширюючи тим самим свої можливості в допомозі військовим. Цей проєкт повинен стати не просто тимчасовим явищем для кожного, але й стилем життя на майбутнє", - зазначила пані Оксана.

На сьогоднішній день на потреби війська вже передано більше 120 штук сіток, із них розміром навіть 14*11; близько 200 пар в'язаних шкарпеток; окопні свічки; предмети одягу і гігієни; ліки; продукти харчування тощо. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg