Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Два працівники АТ "Сумиобленерго" отримали нагороди від Президента
Два працівники АТ "Сумиобленерго" отримали нагороди від Президента Печать
Автор Админ   
30.12.2022 г.



Орденами за мужність нагороджено двох працівників АТ "Сумиобленерго", один з них з Охтирщини.

22 грудня Україна відзначила свято наших "воїнів світла" – День енергетика. З нагоди цього свята Указом Президента України № 871/2022 від 22 грудня 2002 року орденами "За мужність" ІІІ ступеня були нагороджені і працівники АТ "Сумиобленерго":

- Мірошниченко Костянтин Миколайович – начальник служби підстанцій 35 кВ і вище;

- Лучанінов Володимир Миколайович – електромонтер Охтирської дільниці служби підстанцій 35 кВ і вище.

Костянтин Мірошниченко працює в енергетиці 17 років, з яких 5 років – на посаді начальника служби підстанцій 35 кВ і вище АТ "Сумиобленерго". За цей час він зарекомендував себе не лише технічно грамотним спеціалістом, а й умілим керівником, який відчуває особисту відповідальність за доручену справу, користується заслуженою повагою в колективі та надихає підлеглих своїм прикладом.

З початку військової агресії росії, Костянтин Мірошниченко не полишав своєї роботи. Ризикуючи життям, він особисто брав участь у відновленні пошкоджених енергооб’єктів – виїжджав на ремонт обладнання підстанцій 35-110 кВ одразу після ворожих ударів. Його новаторські пропозиції та оперативні рішення допомогли втримати енергосистему Сумщини у робочому стані попри нищівні авіаційні удари росіян по енергооб’єктах на початку березня, а відтак – забезпечити стабільне електропостачання мешканців Сум та Сумського району.

"Найбільше врізалося у пам’ять 3 березня – день бомбардування підстанцій Сум та Сумського району. Рано-вранці, після завершення комендантської години, оглянувши одну з підстанцій, я був шокований наслідками авіаударів, – згадує початок війни Костянтин Миколайович. – Для якнайшвидшого відновлення електропостачання нам довелося застосовувати нестандартні рішення – різати ножівками шинування, змінювати схеми живлення, виокремлювати пошкоджені ділянки, що дозволило вже 4 березня прийняти напругу на підстанцію".

Звикнути до роботи в умовах війни, звичайно, важко. "Обсяг і рівень завдань зараз потребують максимальної зосередженості та холоднокровності. При цьому я відчуваю, що постійно хвилююся за підлеглий персонал – хлопців, які працюють у зоні бойових дій. Коли я поряд із цими хлопцями – мені легше, почуваюся спокійнішим, тому що дивлюся на них і бачу, що все добре", – говорить Костянтин Мірошниченко і додає: "Отримана державна нагорода – не моя. Вона – для всього колективу служби підстанцій 35 кВ і вище. І не тільки! Саме вони всі – герої".

За словами Костянтина Миколайовича, надихає на роботу лише одне – необхідність забезпечити людей світлом. "Цього року немає святкового настрою, бо розумієш, що діється в країні. Свято буде після нашої перемоги у війні!" – зауважує він.

Володимир Лучанінов своє професійне життя присвятив роботі на одній з підстанцій Тростянця Охтирського району. Під час окупації Тростянця та активних бойових дій, ризикуючи життям, Володимир Миколайович не полишав своєї роботи на підстанції, виконував оперативні перемикання і працював над усуненням пошкоджень (доки підстанцію через ворожі атаки було знеструмлено повністю). Після звільнення Тростянця від окупантів чоловік разом з колегами брав участь у відновленні роботи електромереж 0,4-10 кВ, щоб була можливість подати напругу на підстанцію і заживити споживачів та підприємства критичної інфраструктури області.

"Я працюю в енергетиці вже майже 29 років, дуже люблю свою роботу і ніколи не шкодував, що обрав саме таку професію, – розповідає Володимир Лучанінов. – Незважаючи на дуже важкі умови роботи, ми витримали ворожі атаки на початку березня, і продовжуємо тримати наш фронт зараз. Без вагань виїжджаємо на відновлення пошкоджень після обстрілів, бо знаємо – є робота, яку обов’язково треба виконати, щоб дати світло людям. Тобто усвідомлюємо рівень професійної відповідальності".

За його словами, єдине бажання зараз – щоб швидше настав мир. "Потрібна лише перемога України. А далі – будемо працювати! Адже є повага і злагодженість у колективі, бажання добре виконувати свою роботу, відновлювати зруйноване, а отже – все буде добре!" – впевнений Володимир Лучанінов.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg