Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Дві громади Охтирщини отримали шкільні автобуси
Дві громади Охтирщини отримали шкільні автобуси Печать
Автор Админ   
28.12.2022 г.



Напередодні новорічних свят 13 територіальних громад області отримали приємні подарунки – 15 шкільних автобусів.

Ключі від автівок представникам ТГ вручили очільники Сумщини – голова військової адміністрації Дмитро Живицький та голова обласної ради Віктор Федорченко.

«Попри воєнні дії, ми всі разом – влада, органи місцевого самоврядування дбаємо про найголовніше – наших дітей. На жаль, зараз більшість школярів навчається онлайн. Але ми віримо, що війна вже скоро скінчиться, учні повернуться у навчальні заклади і ці автобуси наповняться дитячим сміхом», - звернувся до присутніх Віктор Федорченко.

Він привітав усіх з прийдешніми святами і побажав миру.

«Ми вдячні державі за турботу, бо область отримала цільові кошти на шкільні автобуси, - говорив Дмитро Живицький. - Велика вдячність і громадам, які долучилися. Сподіваюся, що наші захисники якнайшвидше здобудуть перемогу, аби діти мали змогу реалізувати своє конституційне право на отримання якісної освіти. Запевняю, що керівництво області і надалі приділятиме велику увагу питанням діяльності освітньої галузі, зокрема, і щодо поліпшення якості освіти шляхом оновлення парку та придбання шкільних автобусів».

Автобуси закуплено коштом освітньої субвенції на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів на загальну суму

40 500  тис. гривень (понад 19 млн – кошти державного бюджету, 3 млн – обласного бюджету та 18 млн – кошти територіальних громад).

Кожен «Еталон» українського виробництва розрахований на 30 місць. Оснащені вони пасками безпеки, аптечками та вогнегасниками. Теплі, зі зручними сидіннями, під якими – місця для рюкзаків. Перевозитимуть шкільні автобуси учнів та вчителів, які проживають далі, ніж за два кілометри від свого навчального закладу.

Автівки їздитимуть у Конотопській, Кролевецькій (2 одиниці), Путивльській, Роменській (2 одиниці), Шосткинській міських територіальних громадах, Великописарівській, Есманській, Липоводолинській, Свеській, Шалигінській селищних територіальних громадах, Комишанській, Синівській, Чернеччинській сільських територіальних громадах.

За словами директора Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторії Гробової, у Сумській області за межею пішохідної доступності проживають 10 922 учні, із яких за очною та змішаною формою навчаються 2 799. Шкільними автобусами підвозяться 2 308 здобувачів освіти, 491 – підвозять батьки власним транспортом. У підвезенні залучено 257 шкільних автобусів, 9 із яких було пошкоджено внаслідок бойових дій. Крім того, 2 транспортні одиниці викрадено та 2 – знищено під час бойових дій, 43 – передано або залучено для використання ЗСУ. Для забезпечення стовідсоткового охоплення учнів, які проживають за межею пішохідної доступності, організованим підвезенням, у разі відновлення навчання за очною формою, необхідно додатково 71 автобус.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg