Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Відео про Охтирський музей стане епізодом проекту «Поранена культура»
Відео про Охтирський музей стане епізодом проекту «Поранена культура» Печать
Автор Админ   
27.12.2022 г.



Охтирський міський краєзнавчий музей дуже постраждав від російських авіабомб і ракет.Він більше не придатний для використання. З забитими фанерою вікнами, зруйнованим дахом, тріснутими стінами. 

Зараз фонди музею перевезені в інше приміщення, а на грантові кошти будинок музею законсервовано, аби він міг пережити цю зиму. 

Охтирський краєзнавчий музей став пілотним епізодом нового проєкту Благодійної організації "Фонд культурної спадщини України" «Поранена культура», в якому є дві складові: 

- документація досвіду музейних працівників та самих музеїв як культурних об’єктів через відеоінтерв’ю з головними дійовими особами за методом усної історії

- діджиталізація культурної спадщини із застосуванням VR-технологій 

«З перших днів війни я відчувала колосальну підтримку Олесі Мілованової і Музейного кризового центру, тому радісно сприйняла новину про те, що ми будемо працювати в одному проєкті», - каже директора музею Людмила Міщенко.

Інтерв‘юерка Ліана Бліхарська і операторка Наталі Хасаншін під час експедиції в Охтирку записали п’ять відеоінтерв’ю: із директоркою музею Людмилою Міщенко, яка залишилася в місті і зробила все, щоб врятувати експонати, прибрати сміття з музею, законсервувати будівлю, продовжити роботу музею у режимі наукових досліджень, збору нових експонатів etc і чотирма охтирчанами, які з 9 березня до 23 квітня були активними янголами-волонтерами музею. 

«Експедиція в Охтирку наповнена враженнями, емоціями, фактами, фотографіями і відео, сльозами і надіями. Далі обов’язково розповімо детальніше. 

За приблизними підрахунками від воєнних дій понад   українських музеїв зазнали пошкоджень і втрат. Ми плануємо створити понад 30 епізодів про поранену українську культуру. 

Організатор: БО "Фонд культурної спадщини України" за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (м. Київ)», - повідомив Музейний кризовий центр. 

Фото: Валентина Клименко

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg