Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирка – місто, в якому півстоліття живе балет
Охтирка – місто, в якому півстоліття живе балет Печать
Автор Админ   
26.12.2022 г.



Рік, що минає, є роком випробувань для всіх українців.Він мав стати особливим в житті балетної студії міського центру культури і дозвілля «Кнєжа». 

Піввіку великий балет дарує красу й натхнення Охтирці. Планувалася святкова концертна програма, на яку мали б запросити колишніх вихованців студії та гостей, представити глядачу нові яскраві хореографічні композиції. Війна вносить свої корективи, та не завадить нам згадали цікаві моменти історії відомого на всю область колективу.

В 1972 році юна Зоя Наклицька, яка приїхала до Охтирки разом зі своїм чоловіком, баяністом і акомпаніатором Миколою Петровичем, створила першу і на той час єдину в Сумській області балетну студію. Тисячі маленьких охтирчанок навчалися у професійної балерини грації, витонченості, опановували ази техніки балету. Скільки вистав було представлено колективом на сцені Палацу культури «Нафтопроммаш», де тоді знаходилася студія! «Спляча красуня», «Лускунчик», «Попелюшка», «Синій птах» - ці назви говорять самі про себе. 

Юним артисткам аплодували в Сумах, Донецьку, Дніпрі, Харкові. 

Учениці Зої Степанівни продовжують її справу в Україні та за її межами. Охтирські балерини танцюють в Італії, Америці, Канаді та інших країнах світу. 

За великий вклад в розвиток культури Зоя Наклицька має високі нагороди. Вона заслужений працівник культури України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ –го ступеня, Почесний громадянин міста Охтирка. Ця витончена жінка з красивою поставою є справжньою легендою нашого містечка.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg