Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині встановлено 3 кисневих станції з 11 отриманих
На Сумщині встановлено 3 кисневих станції з 11 отриманих Печать
Автор Админ   
16.12.2022 г.



Охтирська ЦРЛ ще не встановила надане обладнання. Про це повідомила заступник голови Сумської обласної військової адміністрації Олена Бойко.

За словами Бойко, хорошою новиною є той факт, що Сумщина повністю забезпечена киснем для лікування пацієнтів на COVID-19 з ускладненим перебігом хвороби завдяки місцевому промисловому виробництву. Проте, не всі лікувальні заклади, яким за державний кошт було закуплено кисневі станції, запустили їх в роботу. Нагадаємо, що в область надійшло 11 кисневих станцій.

Під час селекторної наради присутні проаналізували ситуацію в розрізі кожного закладу. Є медустанови, де станції вже введені в експлуатацію. Це Шосткинська центральна районна лікарня, Недригайлівська лікарня, Глухівська міська лікарня. Найближчими днями планується запуск в роботу станції в Сумській обласній клінічній лікарні.

Буринська лікарня, Конотопська центральна районна лікарня, Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди, Клінічна лікарня № 5 у Сумах провели більшу частину робіт і невдовзі планують завершити усі процеси монтажу обладнання.

Проте є ряд лікарень, які затягли з роботами і ризикують не встигнути до кінця року. Це клінічна лікарня Святого Пантелеймона у Сумах, Охтирська центральна районна лікарня, Роменська центральна районна лікарня.

«Зафіксували озвучені кінцеві терміни завершення робіт. Доручила очільникам громад та головам районних державних адміністрацій - начальникам районних військових адміністрацій на місцях проконтролювати виконання керівниками медзакладів взятих зобов’язань щодо монтажу відповідного обладнання. Не знімаємо питання з контролю, адже це здоров'я і врятовані життя людей»,  – підкреслила Олена Бойко.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg