Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині постане перед судом чоловік за вчинення опору правоохоронцям
На Охтирщині постане перед судом чоловік за вчинення опору правоохоронцям Печать
Автор Админ   
09.12.2022 г.



Чоловік намагався на тракторі втекти від поліції і зупинився тільки після пострілу в колесо

Слідчі Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Охтирської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який вчинив опір законним вимогам працівникам правоохоронного органу.

В квітні поточного року співробітники ДП «Охтирське лісове господарство» спільно з представником добровольчого формування Сил територіальної оборони Збройних Сил України у лісовому масиві поблизу села Чернеччина Охтирського району виявили чоловіка, який здійснив незаконний поруб лісу. Ним виявився 47-річний житель одного із сіл району. На час коли його виявили, чоловік вже встиг навантажити 42 розпиляні колоди деревини породи дуб та ясен довжиною близько метра кожна до причепа свого трактора.

Під час спілкування чоловік не виконав законні вимоги правоохоронців про необхідність залишатися на місці скоєння правопорушення, сів до трактора та почав рух прямо на працівника Державної лісової охорони.

Після чого військовослужбовцем було здійснено постріли з вогнепальної автоматичної зброї вгору та по колесах транспортного засобу. Через пошкодження колеса, чоловік був вимушений зупинитись.

На даний час слідчими Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Охтирської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні. Зловмиснику за ч. 2 ст. 342 (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків, військовослужбовцеві під час виконання покладених на нього обов'язків щодо охорони громадського порядку) Кримінального кодексу України загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg