Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow "Музейний" скандал в Тростянці
"Музейний" скандал в Тростянці Печать
Автор Админ   
08.12.2022 г.



Правоохоронці перевірять діяльність директора Тростянецького музею.  

Як повідомляє ТростянецьІнфо, що ще 23 лютого 2022 року директор музею Євген Маловічко був відсторонений від роботи. Все йшло до звільнення. Проте завадила війна.

«Приліт» у крило будівлі музею, можливо, був сприйнятий за щасливий квиток. 

У тростянецькому музеї доволі популярна послуга "Шлюб за добу". Ця послуга не безкоштовна й дає можливість закладу заробляти на своє життя. Як з'ясувалось ще до початку повномасштабної війни, по журналам РАГСу кількість одружень була однією, а от гроші за цю послугу які здавались у касу банку були значно меншими. Мова йде про тисячі гривень.

Також так і не було створено електронного реєстру музейних цінностей, який був одним із завдань нового директора під час призначення на конкурсі.

Після деокупації Тростянця виявилось, що значна частина експонатів зникла. Керівник музею пояснює все військовими діями. 

Міська рада, як засновник закладу, повідомила, що усі факти задокументовано й заактовано й передано до правоохоронних органів. 

Сподіваємось, правоохоронці з’ясують всі обставини.

Нагадаємо. "Музейний" скандал триває ще в одному місті Сумщини. В Лебединському музеї з доганою звільнили екскурсовода. Екскурсовод ( випадково чи ні ? прихильник ОПЗЖ) подав на музей до суду і попросив компенсацію «За моральні страждання. В місті оголосили збірпо 10 копійок, щоб зібрати«На моральні страждання».



 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg