Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow СБУ слідкуватиме за справедливим вимкненням електроенергії на Сумщині
СБУ слідкуватиме за справедливим вимкненням електроенергії на Сумщині Печать
Автор Админ   
08.12.2022 г.



Дмитро Живицький розкрив деталі щодо вимкнення електроенергії на Сумщині

Голова Сумської ОВА увечері 7 грудня записав відео-звернення, в якому розказав, як вирішуватимуть контроль над графіками відключень.

Живицький розповів, що була проведена серйозна нарада із залученням Служби безпеки України. За словами очільника ОВА, СБУ контролюватиме справедливість вимкнення житлової електроенергії. 

На сьогодні маємо ліміти електроенергії, вони кожного дня різні, але складають від третини до половини від потреб абонентів Сумської області.

Не всі об’єкти вимикають рівномірно. В деяких будинках вимкнення тривають 5,6,12 годин. Якщо це пояснюється технічними речами, то спільно з головами громад відпрацюємо фінансування технічних перемичок чи додаткових ліній електропередач для того, щоб ми могли забезпечити справедливе вимкнення електроенергії.

Живицький дав дорученння обленерго, попросив голів громад спільно працювати над тим, щоб забезпечити режим справедливого вимкнення електроенергій.

У випадках відключень, які відбуваються 6 і більше годин підряд, Живицький попрохав звертатись до органів місцевого самоврядування. Місцеві ради спільно з районними електромережами мають відпрацювати технічні моменти, щоб забезпечити можливість не вимикати одні об’єкти довше, ніж інші.

Далі Живицький звернувся до жителів області з проханням не вмикати все підряд, як тільки дали світло. Обігрівачі, бойлери, пральні машини попросив вмикати від 00-00 год до 5 ранку. 

На жаль, не всі жителі області матимуть світло в цей проміжок часу. 

Новий графік вимкнень від Сумиобленерго 



  

Відео за посиланням : https://www.facebook.com/Zhyvytskyy/videos/452712450373255/ 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg