Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Сумщина стане першою в пілотному проекті грошової допомоги від ВПП ООН
Сумщина стане першою в пілотному проекті грошової допомоги від ВПП ООН Печать
Автор Админ   
05.12.2022 г.



110 тисяч жителів Сумщини вже отримали фінансову допомогу від ООН. До кінця 2022 року найвразливіші категорії отримають гроші від міжнародних донорів.

Заступник голови Сумської ОВА Олег Коваль розказав, яку підтримку від ООН отримає найближчим часом Сумщина.

Олег Коваль зустрічався із представниками Всесвітньої Продовольчої Програми ООН World Food Programme − головою Київського Офісу ВПП ООН Джорджіо Сірторі, програмним спеціалістом із захисту постраждалого населення, ВПП ООН Валерієм Семикрасом, програмним асистентом Євгеном Рябовим та спеціалістом Програми грошової допомоги Ганною Аладжальян.

Вони повідомили, що у грудні Всесвітньою Продовольчою програмою буде імплементовано проєкт щодо грошової допомоги найуразливішим категоріям населення через QR-коди. Сумська область була відібрана пілотною для участі в цьому проєкті. 

Допомога буде надаватися:

- резидентам та ВПО, які мають інвалідність (з максимальним розміром соціальних виплат − 4 тис. грн) одному дорослому або ж з дітьми, якщо вони були зареєстровані з цим дорослим.

- пенсіонерам-резидентам та пенсіонерам-переселенцям (з максимальним розміром соціальних виплат 3500 грн), самі або ж з дітьми до 18 років, якщо вони зареєстровані з ними. 

- малозабезпеченим громадянам.

Цей планують втілювати за підтримки Сумської ОВА через структурні підрозділи соціального захисту та ЦНАПи. Він розрахований на 16 тисяч осіб у 2022 році. 

Програма працюватиме навіть і за умов блекауту, і сьогодні розглядається варіант разом із смс-інформуванням, QR-кодами, про отримання коштів учасниками проекту надсилати листи через відділення «Укрпошти».

Також представники ВПП ООН планують роздачу продуктів харчування в прикордонних територіях. А також хочуть надати продуктову підтримку для геріатричних інтернатів. 

У перспективі ВПП ООН планує повнійстю перейти від продуктової підтримки жителів області до фінансової.

До речі, як повідомили міжнародні донори, у листопаді 110 тисяч жителів Сумської області отримали від них грошову допомогу понад 2 тис. грн. для кожного.

Олег Коваль звернув увагу наших партнерів на потребу області в продуктових наборах для забезпечення «Пунктів Незламності» та пунктів обігріву. Обіцяли опрацювати це питання.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg