Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирщина активно залучає безробітних до суспільно корисних робіт
Охтирщина активно залучає безробітних до суспільно корисних робіт Печать
Автор Админ   
02.12.2022 г.



Служба зайнятості Сумщини перша в Україні  організувала залучення безробітних до суспільно корисних робіт .Найкраще організували роботу в Чернеччинській громаді.

Постановою КМУ від 13.11.2011 №753 затверджені основні положення організації суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану. 

Сумською обласною службою зайнятості проведено значну роботу щодо виконання вимог постанови, зокрема, розроблений механізм поглибленої співпраці з військовим командуванням в області стосовно визначення об’єктів та видів таких робіт.

Служба зайнятості  Сумщини перша в Україні  організувала й активно долучилась до виконання завдань, виписаних у Постанові КМУ.

 Щодо оплати, та вона має підвищений розмір, тобто,  не менше мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні складає 6,7 тис. грн, тоді як середній розмір допомоги по безробіттю в області  становить 4,1 тис. грн. Отже, ті, хто залишився без роботи, можуть стати активними учасниками відбудови, що прискорить повернення до нормального життя й водночас покращити матеріальний стан.

 На сьогодні майже 700 безробітних області вже долучилися до суспільно корисних робіт.

Яскравими прикладами є організація та проведення таких робіт у  Охтирському районі. Зокрема,  у Грунській (залучено 4 безробітних) та  Чупахівській (10 безробітних осіб) селищних територіальних громадах йде активна робота з розчищення автомобільних доріг, заготівлі дров для опалювального сезону військовим та населенню, вантажно-розвантажування гуманітарної допомоги.

У Чернеччинській селищній територіальній громаді обсяг робіт мав більш широкий спектр, де 22 безробітні особи, окрім заготівлі дров, долучилися до  упорядкування та відновлення прибережної смуги р. Ворскла, розчищення автомобільних доріг (вирубка парослі), ремонтно-відновлювальних робіт на об’єктах забезпечення життєдіяльності, розбору завалів. Створено 21 робоче місце

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg