Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Обміняти українське посвідчення водія відтепер можна в Кракові
Обміняти українське посвідчення водія відтепер можна в Кракові Печать
Автор Админ   
01.12.2022 г.



Завдяки співпраці Головного сервісного центру МВС та Державної міграційної служби України надання послуги обміну посвідчення водія, виданого в Україні відтепер і в Кракові.

Додалось третє місто в Польщі, де можна обміняти протерміноване або зіпсоване українське посвідчення, а також змінити персональні дані у ньому. Отже, отримати державні послуги за кордоном стає ще зручніше. 

Від 29 листопада послуга обміну українського посвідчення водія стала доступною в Кракові. Нагадаємо, раніше цього місяця почали обмінювати українські водійські в Гданську, а від початку вересня — у Варшаві.

За перший тестовий день у Кракові послугою встигли скористатись 4 українці.

Центр надання державних послуг ДП «Документ» працює за адресою: Краків, 31-154, Plac Jana Nowaka-Jeziorańskiego (ТЦ «Galeria Krakowska»).

Послуга обміну посвідчення надається:

у разі зміни анкетних даних водія (коли особа змінила прізвище, ім’я, по батькові чи стать);

коли закінчився термін дії (актуально переважно для посвідчень водія, виданих вперше, оскільки їх термін дії — 2 роки);

у разі пошкодження посвідчення водія (зіпсоване, записи не читаються).

Записатись на обмін можливо онлайн — через електронну чергу та в порядку «живої» черги — отримавши талон безпосередньо в приміщенні ДП «Документ». 

Важливо, що послуга обміну надається лише особисто, лише за наявності фізичного документу, оскільки наявне посвідчення водія потрібно передати адміністратора центру ДП «Документ». Для отримання послуги нобхідний такий пакет документів:

паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи);

довідка (оригінал або копія) про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

посвідчення водія, яке підлягає обміну.

Адміністратор ДП «Документ» отримує від громадян документи, заповнює разом із ними певну форму і захищеним каналом зв’язку передає її на розгляд до сервісного центру МВС в Україні. Тут же відбувається фотографування. Потім адміністратор сервісного центру МВС розглядає заявку і підтверджує її або ні. У разі отримання згоди — успішного опрацювання заявки — працівник ДП «Документ» друкує посвідчення водія на спеціальному бланку. Загально готове посвідчення водія можна забрати у день звернення, якщо не виникли в Україні обставини непереборної сили, коли опрацювання не є можливим. 

Графік ДП «Документ» у Кракові, за яким можна отримати послугу обміну посвідчення водія:

вт-пт: 10:00−17:00,

сб: 10:00−15:30,

нд, пн — вихідні.

Нагадаємо, інші дві адреси у Польщі, де можна отримати послугу обміну українського посвідчення водія: Варшава, 02-222, Єрусалимська алея, 179 (ТРЦ «Blue City»), а також також Гданськ, 80-809, Cienista, 30, (ТЦ «Kaufland — Galeria Chełm»). За весь період надання такої послуги у Польщі станом на 27 листопада вже обміняно 1 372 посвідчень водія.

У рамках співпраці ДП «Документ» та Головного сервісного центру МВС очікується і надалі розширення можливостей надавати послуги з обміну посвідчення водія. Наступною локацією може стати Вроцлав.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg