Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Безкоштовні дрова населенню: 10 громад Сумщини уклали договори з держлісгоспами
Безкоштовні дрова населенню: 10 громад Сумщини уклали договори з держлісгоспами Печать
Автор Админ   
23.11.2022 г.



Понад 3 тисячі м3 пільгових дров держлісгоспи області вже відвантажили громадам.

Про це повідомили у відділі використання лісових ресурсів та маркетингу Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, лісівники забезпечують пільговими дровами мешканців тергромад, прилеглих до зони проведення воєнних дій. Така пільга передбачена Постановою КМУ № 1139 від 08 жовтня 2022 року й проводиться за кошти субвенції з держбюджету.

«Дія Постанови Кабміну №1139 розповсюджується на 21 територіальну громаду Сумської області. На сьогодні договори з державними лісогосподарськими підприємствами області уклали 10 громад. Загальний обсяг поставки дров за укладеними договорами – 15,3 тис. куб. м дров, з них вже завезено 3025 кубометрів», – коментує начальник відділу використання лісових ресурсів та маркетингу Віктор Жмурко.

Наразі з восьми держлісгоспів області здійснюють поставку пільгових дров шість: ДП «Краснопільське ЛГ» – Миропільська селищна ТГ; ДП «Охтирське ЛГ» – Охтирська міська ТГ; ДП «Свеська ЛГ» – Дружбівська, Глухівська міські ТГ; ДП «Сумська ЛГ» – Миколаївська, Юнаківська сільські, Хотінська селищна та Білопільська міська ТГ; ДП «Тростянецьке ЛГ» – Тростянецька міська ТГ; ДП «Шосткинське ЛГ» – Шосткинська міська ТГ.

Завозять лісівники пільгові дрова в основному на визначені у громадах майданчики. Розподіл дров по домогосподарствах здійснює місцева влада.

На фото: Охтирська громада просто доставляє громадянам нерубані дрова, тоді як в Тростянецькій громаді доставлені з лісгоспу дрова громадянам безкоштовно розпилюють та рубають 

Нагадаємо; Для отримання деревини паливної власники (наймачі), які зареєстровані та фактично проживають у домогосподарстві, подають до управління соціального захисту населення Охтирської міської ради заяву за встановленою формою за адресою: м. Охтирка, вул. Перемоги, 1.

 До заяви додаються наступні документи (з пред’явленням оригіналу):

 копія паспорта;

 копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

довідка про ненадання комунальних послуг з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та невикористання природного газу або електричної енергії для індивідуального опалення (видаються надавачами житлово-комунальних послуг);

 довідка про склад сім’ї зареєстрованих осіб у домогосподарстві  (видається квартальним комітетом або уповноваженою особою); 

 копія посвідчення або іншого документу, що підтверджує належність до пільгової категорії населення.

 Додаткова інформація та консультації за номером 

(05446) 4-15-30 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg