Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині вибухотехніки знешкодили російську авіаційну ракету
На Охтирщині вибухотехніки знешкодили російську авіаційну ракету Печать
Автор Админ   
16.11.2022 г.



Ворожі боєприпаси, покинуті в лісосмугах та полях, міни, ракети та інші вибухонебезпечні предмети – щоденно, без вихідних вибухотехніки ГУНП в Сумській області проводять огляди та розмінування місцевості.

Чи не щодня співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області разом з криміналістами здійснюють виїзди на місця подій з метою документування наслідків обстрілів прикордонних територій регіону військовими росії. Вчора вони відвідали один з населених пунктів Охтирського району, де напередодні стався обстріл.

«Вдень російський вертоліт, не перетинаючи лінії кордону, зі своєї території, обстріляв некерованими ракетами околиці села. На щастя, обійшлося без жертв. Одна з ракет не вибухнула, а впала неподалік від дороги», - говорить начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Олег Євлаш.

Оглянувши місце авіаудару, сапери поліції прийшли до висновку, що обстріл здійснювався ракетами С - 13. Це російський потужний авіаційний снаряд вагою від 57-ми до 75-ти кілограм (в залежності від моделі), призначений для знищення споруд, техніки і людей.

«Снаряд, що не вибухнув, був зі зведеним вибухівником, тож становив надзвичайну небезпеку для оточуючих. Наші сапери його знешкодили, і відвезли в безпечне місце для знищення», - розповів Олег Євлаш.

Відділ комунікації поліції Сумської області.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg